Uslužbenec ameriškega senata odpuščen zaradi kočljivega posnetka

Svet 17. Dec 202316:43 0 komentarjev
ZDA senat
PROFIMEDIA

Uslužbenec ameriškega senata je ostal brez službe po objavi videoposnetka, ki naj bi prikazoval njega med spolnim odnosom z drugim moškim v prostorih senata.

Videoposnetek je pridobil in objavil ameriški portal Daily Caller, trenutno pa ga preučuje tudi policija. Ta sicer za zdaj uradno še ni potrdila identitete oseb na posnetku.

Po navedbah portala Daily Caller, ki ga povzema CNN, je bil odpuščeni uslužbenec zaposlen v pisarni demokratskega senatorja Bena Cardina.

Cardin zadeve ni želel komentirati, je pa izjavo preko omrežja LinkedIn podal odpuščeni uslužbenec Aidan Maese-Czeropski. V njej videoposnetka ni neposredno komentiral, je pa zapisal, da je bilo zadnje obdobje zanj zelo težko.

“Čeprav so nekatera moja pretekla dejanja pokazala slabo presojo, obožujem svoje delo in ne bi nikoli izkazoval nespoštovanja do svojega delovnega mesta. Preučil bom, katere pravne možnosti so mi na voljo,” je med drugim še zapisal v izjavi.

Cardinov urad se je na dogajanje odzval le s kratko izjavo, v njej pa potrdil, da Maese-Czeropski ni več zaposlen v ameriškem senatu.

Domnevni incident naj bi se zgodil v prostorih, kjer so med drugim potekala tudi zaslišanja komisije, zadolžene za preučevanje dogodkov, povezanih s terorističnim napadom 11. septembra ter pričanje nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeya v povezavi z Donaldom Trumpom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!