Požar v bližini Šibenika pod nadzorom, zgorelo 100 hektarjev gozda (VIDEO)

Črna kronika 16. Avg 202217:01 > 21:18 0 komentarjev

Več kot petdeset gasilcev se je v bližini Šibenika na območju Vrpolja borilo z obsežnim požarom, ki pa so ga do večera spravili pod nadzor in pri tem obvarovali vse nepremičnine. Kot smo poročali, letos na Hrvaškem beležijo za skoraj polovico več požarov, kot so jih zabeležili lani.

Gasilci so se na območju Vrpolja v bližini Šibenika znova borili z velikim požarom, ki pa so ga do večera spravili pod nadzor in pri tem obvarovali vse tamkajšnje nepremičnine. Gasilska zveza šibeniško-kninske županije je obvestilo o požaru prejela malo po tretji uri popoldne in na teren poslala gasilce iz različnih gasilskih društev, so sporočili s hrvaškega ministrstva za obrambo.

Zaprta je bila cesta Vrpolje–Danilo, prav tako je bila na tem območju izklopljena elektrika, je poročal N1 Zagreb.

“Zagorelo je v sami vasi Vrpolje, kjer nam je uspelo rešiti hiše, ogenj pa se je razširil na bližnji borov gozd,” je povedal županijski gasilski poveljnik Darko Dukić. Kasneje je navedel, da je po sedaj zbranih podatkih zgorelo okrog sto hektarjev borovega gozda.

Požar je gasilo 51 gasilcev in 18 vozil, pri gašenju velikega požara, ki ga je oteževal zmeren južni veter, pa so sodelovali tudi trije kanaderji in tri dodatna zračna plovila.

Kot smo poročali, je na območju Šibenika avgusta že večkrat zagorelo, tudi sicer pa na Hrvaškem letos beležijo za skoraj polovico več požarov na odprtem, kot so jih v istem obdobju lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!