V bližini Splita posneli 12-kilometrsko vodno trombo (VIDEO)

Svet 30. Avg 202315:15 0 komentarjev
Tromba v bližini Splita.
Foto: Dalmacija danas

Silovita neurja so nad Jadran prinesla tudi orjaške vodne trombe. Nekaj po 12. uri se je ena pojavila v bližini Splita, po radarskih meritvah je segala 12 kilometrov visoko v nebo. Ciklon z vremensko fronto, ki že nekaj dni vztraja nad Jadranom, bo po napovedih vremenoslovcev tudi danes povzročal nevihte in nalive, predvsem v severnem delu Jadrana, pa tudi v Dalmaciji.

Nad Hrvaško so se zgrnila neurja, ki so povzročila nemalo škode. Oblak, iz katerega se je pri Splitu razvila vodna tromba, je bil glede na meritve radarja hrvaškega hidrometeorološkega zavoda 12 kilometrov visoko. Kopnega sicer ni dosegla. Podobno orjaško trombo so pred dnevi opazili tudi pri Rovinju.

Dalmacija danas še poroča, da so člani hrvaške zveze amaterskih meteorologov Crometeo na morju pri Splitu v pol ure fotografirali tudi več drugih, manjših vodnih tromb.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes sicer za območje Rijeke izdal oranžno opozorilo zaradi orkanskega vetra, nalivov in udarov strel. Na drugih delih Jadranske obale velja rumeno opozorilo, kjer so možne nevihte in močan veter.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!