V Črni gori aretirali tožilca zaradi članstva v kriminalni združbi

Svet 10. Dec 202212:49 0 komentarjev
aretacija
PROFIMEDIA

Črnogorska policija je v petek zaradi zlorabe položaja in članstva v kriminalni združbi aretirala posebnega tožilca za organiziran kriminal Sašo Čađenovića, je sporočilo črnogorsko državno tožilstvo. Čađenović naj bi bil od leta 2020 član zloglasnega kavaškega klana in naj po ukazu ne bi vodil sodnih postopkov proti članom združbe.

Saši Čađenoviću, ki so ga aretirali po nalogu posebnega državnega tožilstva Črne gore, so po zaslišanju odredili pripor, kjer ga bodo zadržali največ 72 ur, poroča črnogorski časnik Vijesti.

Tožilec naj bi bil član kriminalne združbe “kavaški klan” od sredine leta 2020, “z vlogo in nalogami, da kot posebni tožilec na tem tožilstvu in po navodilih ter ukazih vodij združbe, ne opravlja kazenskega pregona ter ne uvede kazenskega postopka proti vodjem in članom združbe”, je sporočilo tožilstvo, ki ob tem dodaja, da bo javnost sproti obveščalo o poteku preiskave.

Zloglasni kavaški klan je sicer v vojni s konkurenčno kriminalno združbo, znano kot škaljarski klan, odkar je leta 2014 iz španskega pristanišča izginilo 300 kilogramov kokaina. Konflikt med klanoma naj bi od od tedaj v Črni gori, Srbiji, Avstriji, Grčiji, Španiji in Ukrajini terjal več deset življenj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!