V desetih dneh že osem groženj z bombo na letalu Air Serbia

Svet 22. Mar 202220:23 1 komentar
Air Serbia
Fotografija je simbolična, PROFIMEDIA

Na letalu Air Serbia, ki je bilo iz Beograda namenjeno v Moskvo, so danes znova prejeli grožnjo z bombo. Po desetih minutah v zraku se je letalo tako moralo vrniti na beograjsko letališče. Gre za osmo grožnjo z bombo, ki jo je srbska letalska družba prejela v zadnjih desetih dneh. Air Serbia je ena redkih družb, ki še ponuja lete v Moskvo.

Deset minut po vzletu je bilo letalo Air Serbia na poti do Moskve zaradi ponovne grožnje z bombo preusmerjeno nazaj na letališče v Beogradu. Gre za osmo grožnjo z bombo na tej relaciji letala srbske letalske družbe v zadnjih desetih dneh, vse dosedanje grožnje pa so se izkazale za lažne.

Letalo Airbus A330-200 je iz Beograda vzletelo ob 14.30, na beograjsko letališče Nikole Tesle pa se je vrnilo ob 15.15. Pristojni trenutno izvajajo temeljit pregled letala, poročajo mediji.

Air Serbia je ena redkih letalskih družb, ki še leti v Moskvo. Ponavljajoče se grožnje z bombami pa kažejo na nezadovoljstvo (dela) javnosti s to odločitvijo družbe.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je nedavno dejal, da so za grožnje z bombami odgovorne tuje tajne službe. Dodal je, da leti, ki so namenjeni v Rusijo, v zadnjih dnevih z vzletom namerno zamujajo pol ure, da bi se izognili bombnim preplahom, ko so letala že v zraku, je poročal portal EX-YU Aviation News. Ta dodaja, da je Air Serbia blokirala dostop do svoje spletne strani v Ukrajini, od koder naj bi prišla večina groženj z bombo. Nekatere grožnje naj bi prišle tudi s Poljske.

Po valu kritik, da ima srbska letalska družba veliko koristi od vojne v Ukrajini, je družba ta teden zmanjšala število potovanj v Moskvo s petnajst letov na osem na teden.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje