V eksploziji na teksaški mlečni farmi poginilo 18.000 krav

Svet 14. Apr 202306:49 1 komentar
Eksplozija na mlečni farmi
Castro County Sheriff's Office

V eksploziji na mlečni farmi v ameriški zvezni državi Teksas je ta teden poginilo 18.000 krav. Ranjena je bila tudi ena oseba, ki je v kritičnem stanju.

Na mlečni farmi South Fork Dairy v bližini teksaškega mesta Dimmitt je na začetku tedna odjeknila eksplozija.

Lokalni šerifov urad je prijavo o požaru na farmi prejel v ponedeljek zvečer. Na fotografijah, ki so jih pozneje objavili, je videti dim črne barve.

Ko so na kraj dogodka prispeli policisti in reševalci, so iz požara rešili osebo, ki je še vedno v bolnišnici v kritičnem stanju.

Čeprav natančno število krav, ki so poginile v eksploziji, ni znano, je šerifov urad za BBC povedal, da je šlo za “približno 18.000 glav goveda”.

Castro County Emergency Management
Castro County Emergency Management

Šerif Sal Rivera je za lokalno televizijo KFDA povedal, da je večina krav poginila, ko se je požar razširil na območje, kjer so bile krave, preden so jih odpeljali v molzišče in nato v hlev. “Nekaj jih je preživelo. Nekatere so bile tako hudo poškodovane, da jih bo treba uspavati,” je pojasnil.

Šerif je dejal še, da preiskovalci za zdaj sklepajo, da je požar izbruhnil zaradi stroja, ki ga imenujejo “medarski jazbec”. Opisal ga je kot “sesalnik, ki sesa gnoj in vodo”.

Inštitut za zaščito živali s sedežem v Washingtonu je sporočil, da bi 18.000 poginulih krav pomenilo najbolj smrtonosen požar v hlevu z govedom, odkar so leta 2013 začeli voditi statistiko. Skupno je od leta 2013 po njihovih podatkih poginilo skoraj 6,5 milijona rejnih živali, od tega 7.300 krav in šest milijonov piščancev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje