V Italiji prijeli z oskarjem nagrajenega režiserja: osumljen spolnega nasilja

Magazin 19. Jun 202219:38 > 19:41 0 komentarjev
Režiser Paul Haggis
PROFIMEDIA

V mestu Ostuni na jugu Italije so danes prijeli z oskarjem nagrajenega kanadskega režiserja in scenarista Paula Haggisa. Osumljen je spolnega nasilja in povzročitve hujših telesnih poškodb mlajši ženski.

Po navedbah italijanske tiskovne agencije Ansa, ki se sklicuje na tožilstvo v Brindisiju, je kanadski režiser Paul Haggis osumljen spolnega nasilja nad mlajšo žensko in povzročitve hujših telesnih poškodb. 69-letni režiser naj bi mlado tujko dva dni zadrževal v Ostuniju, kjer poteka filmski festival, in jo silil v spolne odnose.

Zgodaj davi naj bi jo kljub njenemu slabemu fizičnemu in psihičnemu stanju pustil na letališču v Brindisiju. Tam so ji na pomoč priskočili zaposleni, nato pa policisti, ki so jo po nudeni prvi pomoči odpeljali v bolnišnico. Žrtev je prijavila režiserja, s katerim se po navedbah tožilstva poznata že nekaj časa.

Paul Haggis in Sandra Bullock
Sandra Bullock in Paul Haggis med snemanjem filma Usodna nesreča. (PROFIMEDIA)

Haggisov film Usodna nesreča s Sandro Bullock in Mattom Dillonom v glavnih vlogah je leta 2006 prejel oskarja za najboljši film, scenarij in montažo. Leto prej pa je oskarja za najboljši film dobil film Punčka za milijon dolarjev s Hillary Swank in Clintom Eastwoodom, za katerega je Haggis napisal tudi scenarij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!