Požar v južnoafriškem parlamentu povzročil ogromno škodo

Svet 02. Jan 202209:59 > 21:00 0 komentarjev
parlament južna afrika
Zajem zaslona

Obsežen požar, ki je izbruhnil zgodaj davi v južnoafriškem parlamentu, je uničil dvorano narodne skupščine, kjer zasedajo poslanci, je danes povedal tiskovni predstavnik. Že pred tem se je zaradi požara zrušila streha starejšega dela kompleksa. Gasilcem požara še ni uspelo pogasiti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Celotna dvorana, kjer zasedajo člani, je pogorela,” je povedal tiskovni predstavnik parlamenta Moloto Mothapo.

Vzrok požara še ni znan, sprožili pa so preiskavo.

Predsednik države Cyril Ramaphosa je povedal, da so aretirali osebo, ki jo zaslišujejo. Po navedbah policije 49-letnemu moškemu grozi obtožba zaradi požiga, vloma in tatvine in bo v torek stopil pred sodnika.

Po informacijah predsednika v poslopju ni pravilno deloval avtomatski sistem gašenja, poroča britanski BBC.

Požar je izbruhnil zgodaj davi v najstarejši stavbi kompleksa, domnevno v tretjem nadstropju na območju pisarn. Nato pa se je razširil na novejše dele, ki so trenutno v uporabi. Na kompleksu je nastala precejšnja škoda, poleg uničene sejne dvorane, je pogorela tudi streha najstarejšega dela. V starem delu naj bi jim že uspelo omejiti požar, v novejšem pa še ne.

Najstarejša stavba je iz leta 1884

Fotografije na spletnih omrežjih prikazujejo obsežne plamene na strehi ene od stavb v okviru kompleksa. Parlament namreč sestavljajo trije deli, vključno z izvorno in najstarejšo stavbo, ki je bila dokončana leta 1884. Trenutno parlament gostita novejši poslopji, zgrajeni v 20. in 80. letih minulega stoletja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!