V Kanadi strmoglavil helikopter: umrli trije ljudje, štirje v kritičnem stanju

Svet 23. Jan 202411:19 0 komentarjev
Britanska Kolumbija
Foto: PROFIMEDIA

Na zahodu Kanade je strmoglavil helikopter, umrli so najmanj trije ljudje, še štiri pa so v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico.

V strmoglavljenju helikopterja na smučarskem območju na zahodu Kanade so v ponedeljek umrli najmanj trije ljudi, še štiri pa so v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico, so danes poročali kanadski mediji, sklicujoč se na navedbe podjetja, ki je ponudilo polet s helikopterjem.

Kot je v današnji izjavi za medije sporočilo turistično podjetje, je helikopter s smučarji na krovu v ponedeljek popoldne strmoglavil v bližini kraja Terrace s približno 12.000 prebivalci v zahodni provinci Britanska Kolumbija.

Gre za t. i. heliski oziroma smučanje zunaj urejenih prog, ko smučarje s helikopterjem prepeljejo na vrh vzpetine, od koder se spustijo po globokem snegu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Strmoglavil naj bi helikopter Agusta A119 Koala, ki lahko prevaža do osem ljudi, je poročal spletni portal Global News. Koliko ljudi je bilo v helikopterju med nesrečo, še ni znano. Prav tako tudi ni uradnih informacij o morebitnem vzroku in okoliščinah nesreče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!