V Kolumbiji izkopali in ukradli truplo razvpitega mamilarskega šefa

Svet 14. Sep 202316:15 0 komentarjev
Grob
(Fotografija je simbolična). PROFIMEDIA

Iz pokopališča v Kolumbiji je izginilo truplo. In to ne katerokoli truplo. Neznanci so iz groba izkopali truplo razvpitega vodje ekvadorske mamilarske združbe Los Choneros. Zaenkrat še ni znano kdo in s kakšnim namenom je izkopal truplo.

V Kolumbiji so neznanci izkopali in ukradli truplo Juniorja Roldana, nekdanjega vodje ekvadorske mamilarske združbe Los Choneros, je v sredo sporočila policija. Njegovo truplo je izginilo le nekaj mesecev po tistem, ko so ga pokopali na obrobju kolumbijskega mesta Medellin.

Lokalna policija je povedala, da je truplo Roldana izginilo iz grobnice, v kateri je bil maja pokopan.

Roldan, imenovan tudi JR, je bil obtožen več napadov in umorov v ekvadorskih zaporih. Februarja so ga izpustili iz zapora v ekvadorskem mestu Guayaquil, ki velja za središče več mamilarskih združb, in mu odobrili pogojni izpust. Odločitev je bila sicer deležna kritik ekvadorskega predsednika Guillerma Lassa.

Marca je bil Roldan ranjen v oboroženem napadu, po katerem so oblasti za njim izgubile vsakršno sled. Kolumbijske oblasti so dva meseca pozneje našle njegovo truplo, ustreljenega v glavo, na podeželju na severozahodu države. Potem ko nihče ni prevzel trupla, so ga maja pokopali na pokopališču Envigado na obrobju Medellina, drugega največjega kolumbijskega mesta.

Država, ki je postala središče trgovine z mamili

Ekvador, ki je bil še pred nekaj leti mirno zatočišče med največjima proizvajalkama kokaina na svetu, Kolumbijo in Perujem, je v zadnjem času zajelo nasilje, država pa je tudi sama postala središče trgovine z mamili. V Ekvadorju po podatkih oblasti deluje več kot 13 kriminalnih združb, od katerih je najstarejša in najmočnejša Los Choneros.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!