V krematoriju ugotovili, da je ženska še živa: “Tega ne privoščim nikomur”

Svet 09. Dec 202309:38 3 komentarji
mrtvašnica
Foto: PROFIMEDIA

Delavec v krematoriju je ugotovil, da je ženska, ki je bila razglašena za mrtvo, še živa.

Dogodek se je v mestu Sao Jose v Braziliji zgodil pred tednom dni, le nekaj ur po tem, ko je osebje v bolnišnici 90-letno Normo Silveira da Silva razglasilo za mrtvo. Zaprli so jo v vrečo za trupla in jo prepeljali v lokalni krematorij.

Ko je delavec v krematoriju odpiral vrečo, je ugotovil, da je ženska še vedno živa, čeprav je bila uradno razglašena za mrtvo. Hitro so jo prepeljali nazaj v bolnišnico, kjer so jo zdravniki podrobno pregledali. V ponedeljek zjutraj je ženska nato v bolnišnici res umrla.

Da Silvina oskrbnica in prijateljica Jessica Martins Silvi Pereira je za brazilsko tiskovno agencijo Estadão povedala, da so 90-letnico v petek v zelo slabem stanju sprejeli v regionalno bolnišnico São José. Imela naj bi težave z jetri in je bila nezavestna.

Pereira jo je obiskala v soboto popoldne in povedala, da je 90-letnici uspelo odpreti eno oko. Kasneje tisto noč pa sta bila oskrbnica in da Silvin sin obveščena o njeni domnevni smrti.

Prvi mrliški list za da Silvo, ki ga je bolnišnica izdala ob 23.40, je trdil, da je 90-letnica umrla zaradi “okužbe sečil”.

Pereira je povedala, da so truplo ženske na hitro poslali v mrtvašnico, ne da bi njenim bližnjim omogočili, da bi jo lahko še zadnjič videli.

Uslužbenec krematorija, ki je šel okoli 1:30 zjutraj po pokojno pacientko, je odprl vrečo in opazil, da je bilo da Silvino telo še vedno toplo in še ni kazalo mrliške okorelosti, kar je bilo presenetljivo glede na pretečeni čas, je povedala Pereira.

“Ko je odprl torbo, je zelo slabo dihala. In ker ni bila več pri zavesti, ni mogla prositi za pomoč, poskušala je dihati, a ni mogla,” je povedala za spletno stran NaTelinha.

Pereira je še dodala, da je njena starejša prijateljica skoraj dve uri preživela v zaprti vreči, v kateri se je skoraj zadušila.

Ni bilo takoj jasno, ali je da Silva na koncu umrla, ker ni prejela pravočasne zdravstvene oskrbe – ali zaradi osnovne bolezni. Potem ko je bila 90-letnica drugič razglašena za mrtvo, je njen novi mrliški list, izdan malo pred 5. uro zjutraj, za vzrok smrti navedel “septični šok”.

Pereira je dejala, da družina umrle namerava tožiti bolnišnico. “To je zanemarjanje, ki ga ne privoščim nikomur,” je še dodala.

Ministrstvo za zdravje je sprožilo preiskavo incidenta, še poročajo tuji mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje