V napadu na Kijev umrla tudi zdravnica, ki je zdravila otroke z rakom

Svet 11. Okt 202213:02 0 komentarjev
Oksana Leontieva
Anton Geraščenko/Twitter

V ponedeljkovih ruskih napadih na ukrajinska mesta je življenje izgubila tudi Oksana Leontieva, ki je v Kijevu zdravila otroke z rakom. Nekaj trenutkov, preden je njen avto zgorel do tal, je petletnega sina oddala v vrtec. Petletnik je zdaj sirota, saj je pred šestimi meseci izgubil tudi očeta.

V ponedeljek zjutraj je Rusija napadla več ukrajinskih mest. Rakete so zadela tudi mesta, v katerih bojev že več mesec ni bilo. Tamkajšnji prebivalci so se ravno navajali na nekoliko mirnejše življenje, brez nenehne ogroženosti, oziranja v nebo in pričakovanja raket. Izstrelki so mesta zadeli ravno v času, ko so se prebivalci odpravljali v šole in službe.

Po zadnjih podatkih so napadi terjali najmanj 19 smrtnih žrtev, ranjenih je bilo 105 oseb. V napadu na Kijev je življenje izgubila tudi zdravnica Oksana Leontieva, ki je zdravila otroke z rakom.

Zdravnica je bila v ponedeljek ravno na poti v službo. Le nekaj trenutkov pred tem je sina predala v varstvo v vrtcu, nato pa jo je zadela ruska raketa. Njen avtomobil je v centru Kijeva pogorel do tal, piše CNN.

Bolnišnica, v kateri je delala na oddelku za presaditve kostnega mozga pri otrocih, se je od Oksane Leontieve poslovila z zapisom na Facebooku. Opisali so jo kot predano in odgovorno osebo ter zdravnico, ki je bila resnična profesionalka in opora svojim bolnikom ter kolegom.

Njen petletni sin je zdaj sirota, je sporočil svetovalec predsednika Volodimirja Zelenskega Anton Geraščenko. Pred šestimi meseci je namreč izgubil tudi očeta, piše Guardian.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!