V nesreči trajekta poškodovanih 44 ljudi

Svet 19. Apr 202417:37 0 komentarjev
nesreča trajekta v Neaplju
Foto. Posnetek zaslona/Twitter//Local team

V Neaplju je bilo v trčenju trajekta ob pomol poškodovanih 44 ljudi. Vzrok nesreče še preiskujejo.

V trčenju hitrega trajekta v pomol pristanišča v Neaplju je bilo danes lažje poškodovanih 44 ljudi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ki navaja zdravniške vire. Na trajektu je bilo več sto potnikov, med njimi tudi veliko tujcev, vsi poškodovani pa so v bolnišnici.

Trajekt Isola di Procida družbe Caremar je v Neapelj na italijanski sredozemski obali dopoldne prispel z italijanskega otoka Capri. Med privezovanjem je trčil v pomol. Ker so ob prihodu trajekta v pristanišče skoraj vsi potniki stali, naj bi zaradi močnega trka padli. Mnogi so utrpeli udarnine.

Obalna straža je že sprožila preiskavo. Preiskuje, ali je do trčenja prišlo zaradi mehanske ali človeške napake ali pa nenadne spremembe vremenskih razmer, torej sunkov vetra ali nenavadnega valovanja. Nesreča se je namreč zgodila, ko je bil trajekt tik pred privezom v pristanišču.

Ko je trajekt okoli 9. ure izplul s Caprija, so bili sicer na morju približno dva metra visoki valovi in močni sunki vetra, ki pa niso onemogočali plovbe, še navaja Ansa.

Capri je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Italiji, trenutno pa na njem poteka zasedanje zunanjih ministrov skupine G7.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!