V novih ruskih napadih umrli dve osebi, več ljudi je ranjenih

Svet 05. Maj 202414:25 3 komentarji
vojna v Ukrajini
Foto: PROFIMEDIA

V novih ruskih napadih na vzhodu Ukrajine sta umrla dva človeka. Iz več ukrajinskih regij poročajo o napadih z brezpilotnimi letalniki, v Harkovu je bilo ob tem ranjenih šest ljudi.

“Ruski raketni napadi v Pokrovsku so terjali dve smrtni žrtvi in poškodovali eno hišo,” je v objavi na omrežju Telegram zapisal ukrajinski guverner regije Doneck Vadim Filaškin. Mesto Pokrovsk leži približno 60 kilometrov severovzhodno od regionalne prestolnice Doneck.

Ruska vojska je ukrajinsko ozemlje ponoči napadla tudi z brezpilotnimi letalniki, pri čemer so jih ukrajinske sile po lastnih navedbah večino sestrelile. Kljub temu so iz več krajev po državi prišla poročila o gmotni škodi. V Harkovu je bilo ranjenih šest ljudi.

Ukrajina: sovražnik dosegel preboj

O eksplozijah in več ranjenih so v soboto pozno zvečer poročali tudi iz ruske obmejne regije Belgorod, ki je bila v zadnjih mesecih večkrat tarča ukrajinskih napadov, predvsem z droni.

Ruska vojska pa je danes sporočila, da je zavzela vas Očeretine na vzhodu Ukrajine. Ukrajinska vojska je že pred dnevi potrdila, da je sovražnik dosegel preboj na območju vasi, ki leži nekaj deset kilometrov severno od Donecka. Ruske sile v zadnjih tednih napredujejo na tem območju in nenehno napadajo izčrpane ukrajinske vojake, ki jim primanjkuje streliva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje