V Pakistanu poplavilo več sto vasi, evakuirali so 100.000 ljudi

Svet 23. Avg 202313:59 0 komentarjev
poplave v Pakistanu
PROFIMEDIA

V pakistanski provinci Pandžab je reka Sutlej v nedeljo prestopila bregove. Poplavila je več sto vasi in na tisoče hektarjev obdelovalnih površin. Doslej so evakuirali okoli 100.000 ljudi, so danes sporočili reševalci. Agencija za obvladovanje naravnih nesreč pa svari, da bi močne padavine v prihodnjih dneh lahko še dodatno zaostrile razmere.

Premier province Pandžab Mohsin Nakvi je opozoril, da so indijske oblasti zaradi monsunskega deževja v reko Sutlej spustile odvečno vodo iz rezervoarjev, kar je nato povzročilo poplave v spodnjem toku na pakistanski strani meje.

Agencija za obvladovanje naravnih nesreč v Pandžabu medtem svari, da bi silovito monsunsko deževje v prihodnjih dneh lahko okrepilo nevarnost poplav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Monsunsko obdobje, ki običajno traja od junija do septembra, je bistvenega pomena za namakanje nasadov in obnavljanje vodnih virov v regiji. Toda obilne padavine vsako leto s seboj prinašajo tudi zemeljske plazove in poplave.

poplave v Pakistanu poplave v Pakistanu
PROFIMEDIA
poplave v Pakistanu poplave v Pakistanu
PROFIMEDIA

Od začetka junija je monsunsko deževje v Pakistanu zahtevalo več kot 175 življenj. Pakistan si medtem še vedno ni v celoti opomogel od uničujočih poplav, ki so lani poplavile skoraj tretjino države in prizadele več kot 33 milijonov ljudi. Oblasti za uničenje krivijo okoljske spremembe, ki jih po njihovem povzročajo slabe prakse v drugih državah po svetu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!