V pretep na hrvaškem smučišču vpleten tudi sin člana vladajoče stranke

Svet 03. Feb 202320:30 0 komentarjev
Dražen Abramović, oče pretepača s smučišča Platak
Dražen Abramović/Facebook

Na Hrvaškem še vedno odmeva nedeljski pretep na smučišču Platak, v katerem je trojica amaterskih borcev mešanih borilnih veščin poškodovala tri osebe. Policija proti trojici ni sprožila kazenskega postopka, ampak je zaradi kršenja javnega reda in miru le prijavila omenjene moške ter še dva udeležena v pretepu. Mediji pa so razkrili, da je oče enega izmed napadalcev član vladajoče stranke HDZ.

Po pretepu na smučišču Platak v okolici Reke so na Hrvaškem še vedno pretreseni. Razburjenje je povzročila tudi poteza policije, ki je javnost in medije o dogodku obvestila šele v sredo, čeprav je do pretepa prišlo v nedeljo. Burne reakcije pa je sprožila tudi odločitev, da proti trem mlajšim moškim, ki so pretep začeli, ne bodo uvedli ločenega kazenskega postopka.

Policija je namreč prijavila pet udeležencev pretepa, proti katerim vodi postopek zaradi kršenja javnega reda in miru. Poleg trojice, ki je na smučišče zapeljala z avtomobilom, sta med prijavljenimi še dve osebi, ki sta bili vključeni v pretep. Po navedbah policije so pred pretepom vse osebe uživale alkohol.

Portal Index pa je razkril identitete treh moških, ki so z avtomobilom vozili po smučišču in začeli pretep. Kot pišejo, je eden izmed njih sin člana vladajoče stranke HDZ, ki deluje na lokalnem nivoju. Prav zato so se pojavili pomisleki v strokovno delo policije, ki pa so jih v policijskih vrstah zavrnili. Hrvaško državno odvetništvo pa bo po poročanju medijev opravilo dodatne preiskave v zvezi z dogodkom na smučišču.

Kot smo poročali, so v nedeljo trije mlajši moški na smučišču Platak z avtomobilom divjali po eni od prog. Ko se je avtomobil zagozdil v snegu, so za pomoč prosili mimoidočega reševalca, ki tedaj ni bil na dolžnosti. Odvrnil jim je, da to ni delo gorskih reševalcev, kar je fante razjezilo in sledil je pretep, je za Dnevnik.hr pojasnil načelnik hrvaških gorskih reševalcev Marko Rakovac.

Pretep se je, ko so ga mimoidoči poskusili zaustaviti, sprevrgel v obračun med tremi mladimi moškimi in drugimi osebami. Vsi trije moški so sicer trenirali mešane borilne veščine. Po poročanju portala Index, je trojica enemu od gorskih reševalcev povzročila pretres možganov in poškodbo hrbtenice, poškodovala pa je še enega reševalca in žensko, ki so skušali napadenemu pomagati. Vse tri poškodovane so sprva odpeljali v reški klinični center.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!