V priljubljenem nočnem klubu sredi Zagreba ustreljen vodja kriminalne združbe

Svet 22. Apr 202313:19 0 komentarjev
Streljanje v Zagrebu
Goran Stanzl/PIXSELL

V noči na soboto se je v zagrebškem nočnem klubu fizično spopadlo več oseb. Med spopadom so ustrelili 41-letnega moškega. Hrvaški mediji poročajo, da je žrtev Tomislav Sabljo, vodja kriminalne združbe, ki je iz Albanije in Črne gore na Hrvaško tihotapila mamila, zažigala avtomobile in protipravno terjala dolgove.

V nočnem klubu Ritz v Zagrebu je bil danes ponoči po fizičnem obračunu večih oseb ubit 41-letnik. Vse skupaj se je odvilo okoli 4.45 ure zjutraj. Napadalca so prijeli, še vedno pa teče ogled kraja dogodka in kriminalistična preiskava, poroča več hrvaških medijev.

Dnevnik.hr je objavil tudi pričevanje bralke, ki je v času streljanja bila v nočnem klubu. Kot je dejala, so v nekem trenutku vsi varnostniki nočnega kluba planili mimo njene družbe v smeri mize, ki je stala v kotu. “Videli smo, da gre za pretep, zato smo ga ignorirali,” je opisala.

Streljanje v Zagrebu
Goran Stanzl/PIXSELL

Varnostniki so ta pretep hitro razrešili, zdelo se je, da se je situacija umirila. Nekaj minut kasneje pa so se zaslišali streli. “Takoj smo se skrili za mizo, moški zraven nas je mizo celo prevrnil in jo postavil predse, da bi se zaščitil. Čez nekaj trenutkov smo v paniki preprosto zbežali ven. Po tem je prišla policija, vse se je zgodilo zelo hitro,” je še povedala priča.

Kdo je bila žrtev?

Kot poročajo hrvaški mediji, je žrtev streljanja 41-letni Tomislav Sabljo. Sabljo je bil julija 2019 aretiran v skupni akciji hrvaške in bosanske policije. Bil je del združbe, ki je tihotapila drogo iz Albanije in Črne gore prek BiH na Hrvaško.

Po neuradnih informacijah N1 Zagreb je policija v preteklosti že preprečila atentat na Sabljo, tokrat pa naj bi nanj streljal in ga tudi ubil varnostnik oziroma redar v klubu.

Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) sumi, da sta Sabljo in Tomislav Sučić marihuano najprej skladiščila v BiH in jo nato s pomočjo mejne policistke prepeljala na Hrvaško. Policistka naj bi sodelovala pri dostavi mamil kupcem v Dugopolju, prav tako pa jih je predajala članom združbe, ki so jih prepeljali naprej v Zagreb. Na Hrvaško naj bi ta združba pretihotapila najmanj 15,7 tone marihuane.

Poleg tega sta bila Sabljo in Sučić obtožena tudi vpletenosti v požig najmanj štirih avtomobilov in načrtovanje napada na najmanj eno osebo. Prav tako naj bi najmanj od ene osebe nezakonito izterjala dolg.

Uskok je v obtožnici predlagal odvzem protipravno pridobljene premoženjske koristi in podaljšanje pripora. Julija 2021 so obtoženim v aferi Tebra odmrznili premoženje, ker obtožnica v dveh letih ni bila potrjena.

Sabljo je bil v zagrebškem zaporu med julijem 2019 in decembrom 2021. Po tem, ko so ga izpustili, ni minil niti teden dni, ko so ga spet prijeli. Še enkrat je bil pridržan septembra lani. Obakrat so ga prijeli zaradi suma poskusa izsiljevanja – decembra 2021 zaradi groženj 77-letniku, drugič pa zaradi groženj 33-letniku in njegovi družini, piše Index.hr.

Zagrebški župan Tomislav Tomašević pa se ob tem sprašuje predvsem, kako je mogoče, da se je v sicer priljubljenem nočnem klubu strelno orožje sploh znašlo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!