V pustošenju tornada v ZDA več mrtvih, prebivalci v strahu pred novimi neurji

Svet 05. Apr 202322:02 0 komentarjev

Po zvezni državi Misuri je v sredo zjutraj pustošil velik tornado, ki je za seboj pustil več smrtnih žrtev in povzročil veliko gmotno škodo. Mrtvih bi lahko bilo še več, neurja pa se po srednjem zahodu in jugu ZDA še nadaljujejo.

Velik tornado je danes v zgodnjih jutranjih urah pustošil po jugovzhodu ameriške zvezne države Misuri in pri tem ubil najmanj pet ljudi ter povzročil veliko gmotno škodo. V širokem pasu srednjega zahoda in juga ZDA se nadaljujejo neurja, ki bi lahko povzročila nastanek dodatnih tornadov, svarijo ameriški mediji.

Tornado je udaril v sredo zjutraj okrog 3.30 ure po krajevnem času na podeželskem območju okrožja Bollinger, približno 80 kilometrov južno od St. Louisa, so sporočile lokalne oblasti.

Pri iskanju preživelih in žrtev sodeluje več kot 20 raznih agencij, pri čemer so se skozi razbitine prebijali z motornimi žagami. Doslej so našli posmrtne ostanke petih ljudi, mrtvih pa bi lahko bilo še več.

Nevihte, ki se danes pomikajo čez srednji zahod in jug celine, ogrožajo nekatera območja, ki se še vedno soočajo s posledicami neviht prejšnji teden. Nevihte grozijo obširnemu območju, ki vključuje mesta, kot so Chicago, Indianapolis, Detroit in Memphis.

Močna neurja, ki so se začela prejšnji petek in se nadaljevala čez vikend, so sprožila smrtonosne tornade v 11 zveznih državah.

Tornado Tornado
Jon Cherry/REUTERS
Tornado Tornado
Amber Real/TMX/REUTERS
Tornado Tornado
Amber Real/TMX/REUTERS
Tornado Tornado
Amber Real/TMX/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!