V ruskih napadih na vzhodu in jugu Ukrajine več mrtvih

Svet 24. Mar 202312:00 > 13:53 komentarjev
Ukrajina
Profimedia

V ruskem napadu na humanitarni center v mestu Kostjantinivka na vzhodu Ukrajine so bili ubiti trije ljudje, je danes sporočila ukrajinska služba za nujne primere. Še eno žrtev pa je terjalo rusko obstreljevanje v južni regiji Herson, so sporočile tamkajšnje oblasti.

“Mesto Kostjantinivka na vzhodu Ukrajine je bilo v noči na 24. marec tarča raketnega obstreljevanja. Ena od raket je zadela enonadstropno stavbo. V napadu so umrle tri osebe, dve pa sta bili ranjeni,” je prek aplikacije Telegram sporočila ukrajinska služba za nujne primere. Ta je sicer sprva poročala o petih smrtnih žrtvah v Kostjantinivki.

Kot je še navedla, so bile med žrtvami tri ženske, ki so bile pred tem evakuirane iz bližnjih mest Bahmut, Časiv Jar in Opitne, ki so v središču spopadov med ukrajinskimi in ruskimi silami. Služba je objavila tudi posnetke, na katerih je vidna enonadstropna stavba s podrto streho in razbitinami ob njej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Regionalno tožilstvo je v izjavi sporočilo, da je ruska vojska v napadu na Kostjantinivko uporabila protiletalski raketni sistem S-300.

Oblasti v južni regiji Herson, ki je delno pod nadzorom ruskih sil, so medtem sporočile, da je bila v zadnjih 24 urah v ruskih topniških napadih v vasi Bilozerka ubita ženska, še štirje civilisti pa so bili ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah ukrajinske vojske je tako v ruskih napadih v zadnjih 24 urah skupno bilo ubitih devet civilistov, še 26 ljudi pa naj bi bilo ranjenih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.