V Španiji aretirali enega največjih pralcev denarja v Evropi

Črna kronika 15. Sep 202213:02 0 komentarjev
denar
PROFIMEDIA

Španska policija je v raciji na jugu države v ponedeljek aretirala enega največjih pralcev denarja v Evropi, ki je med različnimi kriminalnimi organizacijami prenesel več kot 200 milijonov evrov nezakonite gotovine, so sporočili iz Europola. Šlo naj bi za Johna Francisa Morrisseyja, znanega sodelavca zloglasne kriminalne združbe Kinahan.

Čeprav Europol ni izdal imena britansko-irskega osumljenca, pa so irski mediji in neimenovan vir, ki je blizu preiskavi, navedli, da gre za 62-letnega Johna Francisa Morrisseyja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Osumljenca so aretirali v ponedeljek. V Španiji sta bila poleg njega prav tako aretirana dva njegova sodelavca, enega pa so prijeli v Veliki Britaniji.

Morrissey in njegovi sodelavci so bili zadolženi za “zbiranje velikih zneskov gotovine od kriminalnih organizacij, ki so jih nato dostavljali drugim kriminalnim organizacijam v drugih državah”, so pojasnili pri Europolu in dodali, da so storilci z uporabo tako imenovanega podzemnega bančnega sistema hawala, ki deluje na podlagi osebnih transakcij, oprali več kot 200 milijonov evrov.

Aretacija Morrisseyja je rezultat zapletene preiskave pod vodstvom španske civilne garde, ki je sodelovala z britansko nacionalno agencijo za boj proti kriminalu (NCA), nizozemsko policijo, irsko gardo in Europolom. Slednji je mednarodno operacijo tudi usklajeval.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!