V Srbiji prijeli še četrtega sorodnika napadalca iz Mladenovca

Svet 11. Jun 202314:10 0 komentarjev
Srbska policija v Mladenovcu
PROFIMEDIA

Srbska policija je po nalogu višjega javnega tožilstva v Smederevu prijela 19-letnika iz Kragujevca, sorodnika napadalca, ki je v začetku maja pri Mladenovcu ubil osem ljudi. Kot poročajo srbski mediji, ga bo zaslišalo tožilstvo.

Po navedbah tiskovne agencije Tanjug je prijeti 19-letnik osumljen kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja ter prometa z orožjem in eksplozivnimi materiali.

V okviru preiskave pokola so organi pregona doslej priprli tudi očeta, dedka in strica 20-letnega napadalca, ki je maja v treh vaseh blizu Mladenovca iz vozečega vozila z avtomatsko puško ubil osem ljudi in jih 12 ranil.

Očeta so prijeli kmalu po napadu, da bi lažje ugotovili izvor orožja, uporabljenega v napadu. V preiskavi njegovega stanovanja in drugih prostorov v okolici Mladenovca je policija med drugim našla in zasegla več sto nabojev, pištolo ter več različnih delov strelnega orožja. Tudi oče je osumljen nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja ter prometa z orožjem in eksplozivnimi sredstvi.

Storilec je zločin po prijetju priznal in je v priporu. Osumljen je umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Napad se je zgodil 4. maja, le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil varnostnika in devet sošolcev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!