V Srbiji zaradi groženj sošolcem priprli 14-letnico

Svet 15. Maj 202318:24 1 komentar
srbska policija
Ministrstvo za notranje zadeve

Srbska policija je pridržala 14-letnico, ki je na družbenih omrežjih podpirala strelca z beograjske osnovne šole in sošolcem grozila. V njeni sobi so našli tudi naboj, sodišče pa je zanjo odredilo pripor.

Novosadska policija je pridržala 14-letno dekle zaradi suma ogrožanja varnosti, povzročanja panike in nezakonitega posedovanja orožja. Najstnica naj bi učencem v razredu grozila in na družbenih omrežjih izkazovala podporo strelcu na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, ki je v začetku maja ubil deset ljudi.

Policija je v sobi mladoletnice našla naboj neznanega kalibra, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Proti 14-letnici so vložili kazensko ovadbo, sodnik višjega sodišča v Novem Sadu pa je zanjo po zaslišanju odredil do 30 dni pripora.

Prav dane je zaradi poškodb umrla deklica, ki je bila med sedmimi ranjenimi v napadu na beograjsko osnovno šolo.

V Srbiji sicer po omenjenem strelskem napadu in pokolu v okolici Mladenovca poteka tudi prostovoljna predaja neregistriranega orožja. V slabem tednu so prebivalci Srbije policistom izročili približno 13.500 kosov orožja in 2.000 kosov različnih minsko-eksplozivnih sredstev, poročanje srbske tiskovne agencije Beta navaja srbski N1. Za vse, ki bodo neprijavljeno orožje izročili do 8. junija, posledic ne bo, poudarjajo na policiji. Nato pa naj bi za nelegalno posedovanje orožja začele veljati ostre sankcije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje