V Sredozemlju pogrešajo čoln s približno 40 prebežniki

Svet 16. Jan 202421:02 1 komentar
Prebežniki na čolnu
Foto: PROFIMEDIA

V Sredozemlju pogrešajo okrog 40 prebežnikov iz Tunizije, ki so se pred dnevi na čolnu odpravili proti Italiji, so danes sporočile tunizijske oblasti.

Da so čoln z več deset ljudmi na krovu nazadnje opazili minuli petek, je javila tudi italijanska obalna straža.

Glede na izjavo tunizijske nacionalne garde je skupina pogrešana že pet dni, potem ko se je minulo sredo ponoči iz mesta Sfax na vzhodni obali Tunizije podala prek morja proti Italiji. Na to, da so z njimi izgubili vsakršen stik, so gardo jih obvestili sorodniki prebežnikov, nakar so oblasti sprožile iskalno akcijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Da pogrešajo čoln s približno 40 potniki, je danes javila tudi italijanska obalna straža, ki dodaja, da ga je letalo evropske mejne agencije Frontex nazadnje opazilo v petek blizu obale Malte. Tudi oni so začeli iskati pogrešane s plovila, ki je po njihovih informacijah krenilo z obale Libije. V akciji poleg ladij in letal obalne straže sodelujejo tudi trgovske ladje na območju.

Nemška tiskovna agencija dpa navaja še izjave več humanitarnih organizacij, da naj bi bil cilj čolna z med 35 in 46 ljudmi na krovu italijanski otok Lampedusa. A tja ni nikoli prispel, zaradi česar se bojijo, da je potonil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje