V stampedu v indijskem svetišču več mrtvih

Svet 01. Jan 202215:20 0 komentarjev
Stamepdo Indija
TWITTER

V verskem svetišču Mata Vaishno Devi v indijski zvezni državi Džamu in Kašmir je danes prišlo do stampeda, v katerem je umrlo najmanj 12 ljudi, več kot deset pa je bilo poškodovanih. Stampedo je sprožil ogromen naval ljudi, ki so se želeli eni od hindujskih boginj pokloniti na prvi dan novega leta.

Ogromno število vernikov se je v ozko jamsko svetišče nagnetlo brez vstopnic, s katerimi sicer nadzorujejo število obiskovalcev. To je vodilo do stampeda, v katerem je umrlo 12 romarjev, 14 je bilo ranjenih, navedbe lokalnega policijskega uradnika povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Podguverner Džamuja in Kašmirja Manoj Sinha je dejal, da je že bila odrejena preiskava nesreče na visoki ravni. Indijski premier Narendra Modi je medtem v objavi na Twitterju dejal, da je ob nesreči zelo užaloščen. Oblasti naj bi po poročanju dpa najbližjim sorodnikom umrlih plačale odškodnino v višini slabih 12 tisoč evrov, poškodovanim po okoli 2400 evrov.

V času nesreče v jami nekajkrat preveč ljudi

Svetišče Vaishno Devi se nahaja na vrhu hriba v regiji Kathua v zvezni državi Džamu in Kašmir. Kljub napornemu vzponu dnevno privabi nekaj tisoč romarjev. Čeprav naj bi jih v jamo spuščali po največ 25 tisoč naenkrat, naj bi jih bilo danes v času nesreče tam kar štirikrat več.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!