Več mrtvih in ranjenih v napadu z nožem v Sydneyju, med njimi tudi dojenček

Svet 13. Apr 202409:16 > 18:21 1 komentar

V napadu z nožem v predmestju avstralske prestolnice je umrlo šest ljudi, več je ranjenih. Napadalec naj bi bil 40-letni moški, motiv za napad pa še ni znan. Policija zato še ni izključila možnosti, da je šlo za terorizem.

V nakupovalnem središču v vzhodnem predmestju Sydneyja je moški z nožem napadel mimoidoče, umrlo je šest ljudi. Več je ranjenih, tudi devetmesečni dojenček, poroča Guardian. V bolnišnice so prepeljali osem ranjenih.

Oborožena policistka je v posredovanju napadalca ustrelila in ubila. Napadalec naj bi bil 40-letni moški. Motiv za napad za zdaj ni znan. Policija zato še ne izključuje možnosti, da je šlo za terorizem. Pomočnik komisarja Anthony Cooke je pojasnil, da je moški najprej nakupovalno središče zapustil, a se je kmalu vrnil in začel z nožem napadati ljudi.

Policija je nakupovalno središče Westfield Bondi Junction, ki je eno najbolj priljubljenih in največjih v Avstraliji, zaprla in pozvala ljudi, naj se izogibajo območju.

Foto: AAP Image/Steven Saphore via REUTERS
napad z nožem v Sydeyju napad z nožem v Sydeyju
Foto: AAP Image/Steven Saphore via REUTERS
Foto: AAP Image/Steven Saphore via REUTERS

Na posnetkih z družbenih omrežij je videti, kako ljudje zapuščajo poslopje ter reševalna vozila pred vrati. V nakupovalnem središču naj bi bilo v času napada več sto ljudi.

Avstralski premier Antony Albanese je dejal, da je grozljivi dogodek povsem nerazumljiv. Žrtvam in in njihovim svojcem je izrazil sočutje.

Tovrstni napadi so sicer v Avstraliji redki, navaja AFP. Novembra 2018 je z nožem oborožen moški na ulici v Melbournu ubil enega človeka in dva ranil, nato pa ga je policija ustrelila. Odgovornost za zločin je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje