V zadnjem dnevu še dve prijavi bomb na poletu med Beogradom in Moskvo

Svet 16. Mar 202214:13 > 15:08 0 komentarjev
Air Serbia
PROFIMEDIA

V zadnjih dneh je bilo na poletih Air Serbia med Beogradom in Moskvo več groženj z eksplozivnimi napravami. Samo včeraj so dobili dve novi prijavi o bombi na letalu. Srbska letalska družba je ena redkih, ki še leti v Moskvo.

V torek je družba Air Serbia dobila novi lažni prijavi eksplozivnega sredstva na njihovem letalu, ki je bilo namenjeno proti Moskvi, poroča N1 Srbija. Kot je dejal urednik portala European Western Balkans Nemanja Todorović Štiplija, je bilo v zadnjih štirih dneh prav toliko prijav o bombi na letalih, vse pa so se izkazale za lažne. Tri prijave so bile v Beogradu, pred odhodom letala v Moskvo, ena prijava pa je bila v Moskvi, pred odhodom letala v Beograd.

Srbija ostaja ena redkih držav, ki ima po začetku ruske invazije na Ukrajino še odprt zračni koridor z Rusijo. Mnogi Rusi, ki si to lahko privoščijo, tako zapuščajo državo in letijo v Beograd. Todorović Štiplija meni, da obstaja tihi dogovor znotraj EU in ostaja letalska poveza med Beogradom in Moskvo odprta, saj so v Rusiji še vedno številni evropski študentje in preostali tujci, ki se morajo vrniti v zahodne države. Srbija ni članica EU in ni sprejela sankcij proti Rusiji, ki je sicer njena tradicionalna zaveznica. Več podrobnosti o begu Rusov skozi “srbska vrata” si lahko preberete tukaj.

Po njegovih besedah Air Serbia dobiva tudi številna grozilna elektronska sporočila, njena spletna stran pa je bila večkrat tarča hekerskih napadov. Urednik letalskega portala “Tango Six” Petar Vojinović je dodal, da se prijava bombe na letalu v nekaterih drugih državah kaznuje veliko bolj strogo kot v Srbiji. Air Serbia v Moskvo leti 15-krat tedensko, v prihodnjih dneh pa bo število zaradi pritiskov zmanjšala. Vojinović je dodal, da se bodo spremembe voznega reda kmalu zgodile tudi zaradi prehoda na poletni koledar poletov.

Air Serbia redno leti iz Beograda v Ljubljano. Ali je potnike strah zaradi groženj z bombami, je grški poslovnež, ki je včeraj s srbskim prevoznikom prispel v Ljubljano, odgovoril, da te je nekaterih stvari strah vse življenje, “a moraš živeti naprej”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!