V Zagrebu 18-letnik vdrl v učilnico in grozil z mačeto, policija ga je prijela

Svet 06. Mar 202318:30 0 komentarjev
hrvaška policija
Simbolična fotografija (PROFIMEDIA)

Na eni od zagrebških gimnazij je najstnik med poukom vdrl v razred in enemu od dijakov grozil z mačeto. V incidentu ni bil poškodovan nihče, policija je najstnika že prijela.

Na gimnaziji v središču Zagrebu je danes 18-letnik med poukom vdrl v enega od razredov in enemu od dijakov grozil z mačeto. Po incidentu, v katerem ni bil nihče poškodovan, je pobegnil iz šole.

Policija ga je že prijela, poroča N1 Hrvaška.

Ravnateljica gimnazije je za Index povedala, da je v razred, v katerem so bili učiteljica in dijaki, neznani mladenič z mačeto vdrl okoli 14. ure. Grozil je enemu dijaku, zaradi zbranega odziva učiteljice in dijakov pa ni nikogar poškodoval in je nato odšel iz razreda.

Ravnateljica ga je nato srečala na hodniku in ga pospremila iz šole, saj takrat v roki ni imel ničesar, je povedala.

Po incidentu pouka niso prekinili, dijakom pa zaradi travmatičnega dogodka po potrebi nudijo strokovno pomoč.

Novinarjem je še povedala, da policija pozna identiteto mladeniča, ni pa je hotela razkriti. Policija je kasneje sporočila, da so 18-letnika prijeli v hrvaški prestolnici na območju Medveščaka.

Ravnateljica je še povedala, da ni seznanjena z morebitnimi prejšnjimi grožnjami in da primer ni povezan s šolo niti z dijaki, ni pa seznanjena niti z grožnjami kateremu od učiteljev. Meni, da je za vstop v objekt verjetno izkoristil čas med menjavo turnusov, ko je na vhodu v gimnazijo 600 do 700 dijakov. Ker je njihov vrstnik, pa ni izstopal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!