V zrušenju mostu v Indiji umrlo najmanj 17 ljudi, več oseb je še pogrešanih

Svet 23. Avg 202315:32 0 komentarjev
Zrušenje mostu v Indiji.
Zrušenje mostu v Indiji. (Foto: PROFIMEDIA)

V zrušenju železniškega mostu v indijski zvezni državi Mizoram je danes umrlo najmanj 17 delavcev, še več pa jih pogrešajo, so sporočile lokalne oblasti. Premier Narendra Modi je že izrazil izrazil sožalje vsem, ki so izgubili bližnje. Oblasti pa nudijo vso potrebno pomoč reševalnim operacijam, so sporočili iz njegove urada.

“Danes se je zrušil železniški most v Sairangu, ki je v gradnji. Umrlo je najmanj 17 delavcev,” je glavni minister Mizorama Zoramthanga zapisal na omrežju X, nekdanjem Twitterju. Dodal je, da so številni v bližini priskočili na pomoč in da ga je tragedija globoko prizadela.

Tudi po poročanju časnika Indian Express so policisti našli 17 trupel, več oseb pa še vedno pogrešajo. Časnik Hindu pa je ob sklicevanju na vire iz vlade poročal, da je most gradilo približno 40 delavcev.

Iz urada indijskega premierja Modija so medtem sporočili, da je premier izrazil sožalje vsem, ki so izgubili bližnje. Vlada bo najbližjim sorodnikom umrlih izplačala tudi okoli 2400 dolarjev, so še sporočili.

V Indiji so nesreče na gradbiščih razmeroma pogoste. Ta mesec je umrlo najmanj 20 delavcev, ko se je med gradnjo ceste v okolici Mumbaja zrušil žerjav. Oktobra lani pa je v Gudžaratu umrlo 130 ljudi, ko se je kmalu po popravilu zrušil most, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Zrušenje mostu v Indiji.
Zrušenje mostu v Indiji. (Foto: PROFIMEDIA)

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!