Vila nekdanjega italijanskega premierja Berlusconija naj bi postala muzej

Svet 03. Jul 202313:38 0 komentarjev
Silvio Berlusconi
Foto: Flavio Lo Scalzo/REUTERS

Vila San Marino nedavno preminulega nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija v kraju Arcore blizu Milana naj bi postala muzej.

V vili iz 18. stoletja naj bi odprli razstavo, posvečeno Berlusconijevim političnim in gospodarskim uspehom ter zgodovini njegove stranke Naprej Italija.

V vili z velikim vrtom in več kot 20.000 umetninami bodo razstavljene fotografije in videi iz življenja štirikratnega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki je zaradi kronične levkemije umrl 12. junija letos v milanski bolnišnici San Raffaele. V muzeju naj bi bili na ogled tudi Berlusconijev klavir in plakati iz predvolilnih kampanj.

Berlusconijevih pet otrok želi ustanoviti tudi znanstveni odbor, ki bo zasnoval muzejsko zbirko in opremil vilo. Muzej naj bi upravljala Berlusconijeva zadnja partnerka in sedanja poslanka stranke Naprej Italija Marta Fascina, ki v vili tudi živi, je poročanje časnika Corriere della Sera povzela APA.

Oporoko Silvia Berlusconija bodo v Milanu odprli ta teden. Premoženje umrlega politika in medijskega mogotca vključuje podjetja, vile, hiše, čolne, umetnine in zasebne naložbe. Pričakovati je, da se bo glavnina premoženja porazdelila med Berlusconijevih pet otrok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!