Vlom v hišo Nancy Pelosi: s kladivom napadel njenega moža, iskal pa je njo

Svet 28. Okt 202217:52 > 20:56 0 komentarjev
Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA

Neznani vlomilec je danes zjutraj skozi drsna vrata vstopil v dom predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi in njenega soproga Paula Pelosija. Soproga je napadel s kladivom, v njunem domu pa naj bi iskal prav Nancy. Kot kaže je šlo za politično motivirano nasilje, saj naj bi vlomilec od moža zahteval odgovor, kje je njegova žena. Paul Pelosi se zdravi v bolnišnici in naj bi sčasoma povsem okreval.

Vlomilec je danes zgodaj zjutraj v San Franciscu s kladivom napadel in pretepel 82-letnega Paula Pelosija, soproga predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi. Kot poročajo mediji, je osumljeni s kladivom vstopil skozi drsna vrata njunega doma, pri tem pa naj bi iskal prav Nancy Pelosi. Ona je bila sicer v tem trenutku v Washingtonu, je pa bil doma njen soprog. Za zdaj še ni znano, ali so bili v njunem domu tudi predstavniki varnostnih sil ali je bil doma sam.

Kot kaže, je šlo za politično motivirano nasilje, saj naj bi vlomilec od moža zahteval odgovor, kje je njegova žena. “Kje je Nancy? Kje je Nancy,” bi naj glasno spraševal vlomilec, preden je pretepel njenega moža, poročajo ameriški mediji, ki sklepajo, da gre za kakšnega od podpornikov bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki odkrito sovražijo Pelosi. Policija tega uradno sicer še ni potrdila. “Motiv za napad še preiskujemo,” je dejal šef policije San Francisca William Scott, ki je napadalca identificiral kot 42-letnega Davida Depapeja.

Scott je še dodal, da sta se Depape in Pelosi ruvala za kladivo, dokler ni zmagal napadalec in začel z njim tepsti Pelosija. Policisti, ki so bili, kot kaže, prisotni na kraju zločina, so takoj nato napadalca obvladali in aretirali. Obtožili so ga poskusa umora.

Tiskovni predstavnik Nancy Pelosi Drew Hammil je sporočil, da Paula Pelosija zdravijo v bolnišnici in naj bi sčasoma povsem okreval. Prenesel je tudi zahvalo Pelosi reševalcem in policistom za hitro posredovanje. Sta pa dva neimenovana vira za ABC News povedala, da so njegove poškodbe precej velike. Prenesel je tudi zahvalo reševalcem in policistom za hitro posredovanje.

Zjutraj je z Nancy Pelosi govoril ameriški predsednik Joe Biden in izrazil podporo po “tem groznem napadu”.

Vlom v hišo Nancy Pelosi Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA
Vlom v hišo Nancy Pelosi Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA
Vlom v hišo Nancy Pelosi Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA
Vlom v hišo Nancy Pelosi Vlom v hišo Nancy Pelosi
PROFIMEDIA

Število groženj članom kongresa narašča

Grožnje članom ameriškega kongresa in njihovim družinskim članom v zadnjem času naraščajo. Lani je kongresna policija preiskovala 9600 groženj članom kongresa.

Odmevali so tudi napadi nanje, kot tisti leta 2011, ko je napadalec ustrelil demokratsko kongresnico Gabrielle Giffords v Arizoni, in leta 2017, ko je strelec napadel republikanske kongresnike na treningu baseballa in hudo ranil republikanca iz Louisiane Steva Scalisa.

Kongresniki prejemajo grožnje po telefonu in tudi v živo, prenapeteži pa se pojavljajo tudi pred njihovimi domovi. Pelosi je bila v času napada na moža v Washingtonu, kamor se je pred kratkim vrnila s poti v Evropi.

Paul Pelosi je bogat finančnik in vlagatelj, ki večinoma ostaja v San Franciscu, medtem ko njegova žena v Washingtonu vodi kongres. Poročena sta že 59 let in imata pet odraslih otrok. Letos je že bil v medijih zaradi vožnje v pijanem stanju, pri čemer je bil vpleten v nesrečo. Sodišče ga je obsodilo na pet dni zapora in tri leta pogojne kazni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.+

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!