Vodjo svobodnjakov na Dunaju doletela dosmrtna prepoved tvitanja

Svet 22. Dec 202215:47 3 komentarji
Dominik Nepp
PROFIMEDIA

Vodji avstrijskih svobodnjakov (FPÖ) na Dunaju Dominiku Neppu so zaradi spodbujanja sovraštva dosmrtno prepovedali dostop do družbenega omrežja Twitter, je danes poročal avstrijski časnik Heute. V enem od nedavnih tvitov je Nepp namreč zapisal, da prebivalcev Spodnje Avstrije ne bodo več zdravili v dunajskih bolnišnicah, saj so te polne migrantov.

Prepoved so uvedli, ker je Dominik Nepp kršil “pravilo o prepovedi spodbujanja sovraštva” na Twitterju. “Kršitev pravil je bila ugotovljena na podlagi različnih poročil o njegovem obnašanju,” je časnik povzel izjavo podjetja.

V skladu s prepovedjo Nepp tudi ne sme ustvarjati novih računov na tem družbenem omrežju, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Povod za prepoved je bi bil Neppov tvit iz 15. decembra, v katerem je razširil neresnično informacijo, da prebivalcev Spodnje Avstrije ne bodo več zdravili v dunajskih bolnišnicah, saj so te polne nezakonitih “tatov nožev” iz Sirije in Afganistana. Do tvita in računa sicer ni več mogoče dostopati.

Pod tvitom se je eden od uporabnikov obrnil na deželno policijsko upravo na Dunaju in dejal, da bi bilo treba preveriti, ali je avtor z vsebino želel ščuvati ljudi. “Hvala za namig, zadevo bomo preučili,” je v odzivu zapisala policija.

Nepp je prepoved označil za absurdno in dejal, da je želel s tvitom razkriti “nezaželene spremembe v zdravstvenem sistemu”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje