Britanski vojaki v akciji: bo to dovolj, da rešijo težave z dostavo goriva?

Svet 04. Okt 202110:50 > 14:52 0 komentarjev
Gorivo
Profimedia

Vojska je po naročilu britanske vlade priskočila na pomoč pri dostavi goriva. Za končanje krize in dolgih vrst pred bencinskimi črpalkami so angažirali 200 vojakov. Težave z gorivom naj bi v Veliki Britaniji trajale še več dni.

Veliko Britanijo je moralo zaradi brexita zapustiti več tujih voznikov tovornjakov, kar je povzročilo ogromne težave v dobavnih verigah prehrane, zdravil in goriva. Po vsej državi so se pred črpalkami vile dolge vrste avtomobilov, ogromno črpalk je bilo zaprtih, pred njimi se je zgodilo tudi nekaj nasilnih incidentov.

Za volan tovornjakov z gorivom je zdaj sedlo 200 vojakov.

Številne črpalke še vedno zaprte

Kot je pretekli teden napovedala vlada, so danes prevoz goriva prevzeli vojaki, vendar imajo še vedno številne bencinske črpalke težave s količino goriva.

“Razmere se izboljšujejo,” je dejal britanski finančni minister Rishi Sunak. Po poročanju Reutersa je po Londonu še vedno mnogo zaprtih črpalk. Po podatkih združenja trgovcev z gorivom je 22 odstotkov črpalk v Londonu še vedno brez goriva in naj bi trajalo deset dni, da se bo stanje normaliziralo. Po nekaterih podatkih bi vse težave z dobavo goriva lahko odpravili do božiča.

Finančni minister je pred dnevi zanikal, da bi bile za težave kriva brexit in pomanjkanje voznikov. Dejal je, da gre za globalni problem, čeprav nobena od britanskih sosed nima težav na bencinskih črpalkah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!