Vrata, ki jih je med letom odtrgalo z letala, je na dvorišču našel učitelj

Svet 08. Jan 202408:12 0 komentarjev
Preiskava incidenta na letu družbe Alaska Airlines
Foto: NTSB/via REUTERS

Preiskava petkovega incidenta, v katerem je z letala družbe Alaska Airlines odpadel panel z vrati za zasilni izhod, se nadaljuje. Preiskovalci so odpadli del letala našli v Portlandu, kjer je panel pristal na dvorišču nekega učitelja.

Preiskovalci so našli panel z vrati za zasilni izhod, ki je v petek kmalu po vzletu odpadel z letala družbe Alaska Airlines. Letalo Boeing 737 Max 9 s 177 ljudmi na krovu je zaradi te hude okvare zasilno pristalo na letališču v Portlandu le 35 minut po vzletu.

Kot poroča britanski BBC, so preiskovalci odlomljeni panel iskali na širšem območju Portlanda. Na svojem dvorišču ga je po besedah predstavnika ekipe preiskovalcev našel učitelj z imenom Bob.

Ugotavljanje vzrokov nesreče se medtem nadaljuje, pristojni pa izpostavljajo predhodna opozorila na težave s tlakom v kabini. Po besedah Jennifer Homendy iz ameriškega Nacionalnega odbora za varnost v prometu (NTSB), ki jih navaja BBC, so piloti v dneh pred petkovim incidentom med tremi poleti poročali o opozorilnih lučkah, ki so javljale napako pri vzdrževanju tlaka v kabini.

Prav tako je na tleh ostalo še okoli 171 letal Boeing 737 Max 9, ki jih strokovnjaki pregledujejo in ugotavljajo morebitne napake. Prav ta tip letal je imel nekaj težav že v preteklosti. Marca 2019 so jih za leto in pol prizemljili, potem ko sta dve taki letali strmoglavili v okoliščinah, podobnih incidentu na letu Alaska Airlines.

Decembra lani je Zvezna uprava za letalstvo (FAA) pozvala letalske družbe, naj pregledajo modele Max glede morebitnega zrahljanega vijaka v sistemih krmiljenja, poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!