Vročinski val v Mehiki doslej terjal več kot 20 življenj

Svet 13. Maj 202408:28 0 komentarjev
vročinski val v mehiki
Foto: PROFIMEDIA

Nekatere dele Mehike je zajel vročinski val, ki naj bi že zahteval več kot dvajset življenj. Ponekod so temperature presegle 50 stopinj Celzija. V zdravstvenih ustanovah se je število bolnikov s simptomi vročinskega udara skrb vzbujajoče povečalo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zvezni državi Jukatan na istoimenskem polotoku je temperatura v nedeljo presegla 45 stopinj Celzija, je na omrežju X sporočila mehiška nacionalna meteorološka služba.

V regiji Huasteca ob Mehiškem zalivu pa so po navedbah zdravstvenih organov dan prej izmerili več kot 50 stopinj Celzija.

V severovzhodni zvezni državi San Luis Potosi naj bi med četrtkom in soboto zaradi vročine umrlo najmanj 24 ljudi. Ob tem se je v številnih zdravstvenih ustanovah po državi krepko povečalo število bolnikov s simptomi vročinskega udara.

Mehika se je na udaru vročinskega vala znašla že lani, ko je do sredine junija potrdila več kot sto smrtnih žrtev. V večini primerov je bil vzrok smrti dehidracija, ki ji je sledila vročinska kap.

vročinski val v mehiki
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!