Vrtoglave cene na Oktoberfestu: za pivo tudi 15 evrov

Svet 23. Jun 202315:22 0 komentarjev
Oktoberfest
PROFIMEDIA

Letos bodo na slovitem festivalu Oktoberfest cene še višje, pišejo nemški mediji. Za litrski vrček piva bodo obiskovalci odšteli med 13 in 15 evrov, precej dražje bodo tudi brezalkoholne pijače.

Cene piva na münchenskem slovitem festivalu Oktoberfest bodo letos v povprečju višje za 6,12 odstotka.

To pomeni, da bodo morali obiskovalci za litrski vrček priljubljene alkoholne pijače odšteti med 12,60 in 14,90 evra, je razvidno iz pregleda cen, ki ga je objavilo bavarsko ministrstvo za delo in gospodarstvo.

Lani so se cene piva na festivalu, ki poteka od 16. septembra do 3. oktobra, gibale med 12,60 in 13,80 evra, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Pred petimi leti pa so znašale od 10,80 do 11,50 evra na vrček.

Poleg piva bodo letos dražje tudi brezalkoholne pijače. Za liter vode bo potrebno odšteti deset evrov, za limonado 11,17 evra, liter znane nemške pijače Spezi – mešanice kokakole in pomarančne sode – pa bo stal 11,65 evra.

Cene pijač sicer ne določa mesto München, temveč gostinci. Vendar pa jih kot organizator festivala preverja, da bi zagotovilo njihovo primernost.

Pomembno se je zavedati, da je v naši družbi alkohol velik problem. Alkoholizem je težava, s katero se spopadajo mnogi, tragično pa zaznamuje celotne družine. Normalizacija pitja alkohola je eden od elementov, ki k temu močno prispeva. Zaradi pitja alkohola se zgodijo tudi številne hude prometne nesreče. Zato je zavedanje o problematiki pitja alkohola in osveščanje o tem ključnega pomena. Več preberite v članku 20 let Kebrovega zakona: Koliko je uspel Slovence odvrniti od alkohola.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!