Vučić šel še dlje in razvpiti “parizer” poskusil še z ministri (VIDEO)

Magazin 13. Sep 202312:50 0 komentarjev

Srbskega predsednika so po nevsakdanji novinarski konferenci prejšnji teden številni kritizirali, da je med izdelke z znižano ceno uvrstil tudi pariško salamo. Aleksandar Vučić je kritikom danes odgovoril v svojem slogu. Z ministroma je kupil kruh, majonezo, jogurt in pariško salamo ter si pred kamero pripravil sendvič.

Po neobičajni novinarski konferenci, na kateri je srbski predsednik Aleksandar Vučić prejšnji teden s pravo nakupovalno košarico in izdelki najavil vladne ukrepe v boju proti inflaciji, je bil deležen številnih kritičnih komentarjev.

Ob ocenah, da je bila konferenca bizarna, pa je večino najbolj zmotilo to, da je med 20 izdelki z znižano ceno tudi pariška salama. Vučiću in vladi so komentatorji zamerili, da je med izdelke z znižano ceno vključil ne najbolj zdravo živilo. Številni so ob tem pripomnili, da dobro plačani predsednik prvič vidi t. i. parizer.

Srbski predsednik je danes, ko je začelo veljati znižanje cen osnovnih izdelkov, znova pritegnil pozornost. Kritikom je odgovoril tako, da je z ministrom za trgovino Tomislavom Momirovićem in finančnim ministrom Sinišo Malim odšel v trgovino in za malico kupil kruh ter pol kilograma pariške salame.

Ministra sta na Instagramu objavila tudi posnetek obiska trgovine, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Predsednik je nato pred kamero odgovoril kritikom, da si sendvič s to piščančjo salamo rad privošči tudi sam, še posebej na letalu med potjo v tujino. “Cena za kilogram te pariške salame je od danes za 140 dinarjev (1,19 evra) nižja. Zelo sem vesel, da smo lahko to naredili pri živilu, ki ga ljudje radi jedo in s katerim smo vsi odrasli,” je v videoposnetku povedal Vučić. Nato je pripravil sendvič in z ministroma pomalical.

Vlada v Beogradu sicer že načrtuje nova znižanja. “Naslednji teden se bo pocenilo še deset pomembnih izdelkov. Vesel sem, da lahko pomagamo svojim državljanom,” je predsednik države sporočil danes na Instagramu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!