Vzleta ni bilo, ker so potniki na krovu prejeli fotografije letalskih nesreč

Svet 13. Maj. 202219:10
Delite:
AnadoluJet
Foto: PROFIMEDIA

Pilot letala turške letalske družbe AnadoluJet se je odločil, da ne vzleti z glavnega letališča v Izraelu, saj so potniki na telefon pred tem prejeli fotografije letalskih nesreč.

Izraelska letalska uprava je sporočila, da se je pri pripravi letala na vzlet na letališču Ben Gurion zgodil incident, zaradi katerega so potnike in posadko izkrcali, prtljago pa ponovno pregledali.

Letalo Boeing 737 turške družbe AnadoluJet s 160 potniki na krovu je bilo na poti do vzletnega mesta, ko so potniki opozorili posadko, da so na telefon prejeli fotografije, ki so prikazovale letalske nesreče. Ko je bil o tem obveščen pilot, se je odločil, da se vrne na terminal.

Portal Hebrew Ynet je poročal, da so bile fotografije deljene s pomočjo Applove funkcije AirDrop, ki omogoča pošiljanje datotek med Applovimi napravami na majhnih razdaljah. Fotografije so tako prejeli samo uporabniki iPhonov.

Fotografije so med drugim prikazovale nesrečo letala družbe Turkish Airlines iz leta 2009 in letalsko nesrečo, ki se je leta 2013 zgodila v ZDA. Identificirali so več osumljencev – mladih Izraelcev – ki so jih nato odpeljali na zaslišanje.

Potnikom so po ponovnem pregledu letala, ki je bilo na poti v Istanbul, dejali, da se lahko vrnejo na krov ali ostanejo v Izraelu.

Incident se je zgodil dva tedna po še enem varnostnem preplahu na letališču Ben Gurion. Družina iz ZDA je želela domov kot spominek odnesti izstrelek. Potniki so ob tem začeli bežati z območja prijave na let, ena oseba pa je potrebovala celo zdravniško obravnavo, ker je v naglici padla čez tekoči trak.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar