Z Božičkovim kostumom do aretacij preprodajalcev drog

Svet 23. Dec 202321:08 0 komentarjev
Policija, Peru, Božiček, kostum
Foto: PROFIMEDIA, leto 2020

Perujska policija je izvedla operacijo, uperjeno proti preprodajalcem prepovedanih drog. V mestu Huaral, ki leži okoli 70 kilometrov severno od glavnega mesta Lime, so preprodajalcem zasegli več paketov prepovedane droge. V akciji pa so uporabili posebno taktiko, saj se je eden od policistov preoblekel v kostum Božička, da bi ostal neopažen.

Skupini perujskih policistov je v mestu Huaral med preprodajo prepovedanih drog uspelo zasačiti dva moška. Pri tem so uporabili posebno taktiko, saj se je eden od policistov preoblekel v kostum Božička, da bi ostal neopažen, poroča N1 Beograd, ki povzema agencijo Beta.

“Eden od policistov se je preoblekel v Božička, da bi ostal neopažen v tem nevarnem območju. Naša strategija je bila kronana z uspehom,” so sporočili s tamkajšnje policije.

Med akcijo so prijeli dva moška in jima zasegli več sto paketov cracka in marihuane. Kakšno vrednost bi na črnem trgu mamil dosegla količina zasežene droge, policija še ugotavlja.

Perujska policija sicer že nekaj časa uporablja maske in kostume pri operacijah v času praznikov, pogosto pa o tem z zanimanjem poročajo tudi številni tuji mediji. Tako so na primer na letošnjo noč čarovnic s pomočjo mask uspešno izvedli akcijo proti preprodajalcem mamil. Leta 2020 so prav tako z uporabo Božičkovega kostuma pri preprodaji drog zasačili več ljudi in jih aretirali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!