Z dna Atlantika potegnili nove razbitine Titana, med njimi tudi ostanke žrtev

Svet 11. Okt 202318:23 0 komentarjev
Razbitine podmornice Titan
Foto: Zajem zaslona/United States Coast Guard News

Ameriška obalna straža je med še zadnjimi razbitinami podmornice Titan, ki jih je prejšnji teden povlekla z dna Atlantika, našla še več človeških ostankov petih potnikov na krovu.

Ameriška obalna straža je sporočila, da je med še zadnjimi razbitinami podmornice Titan, ki jih je povlekla z dna Atlantika, našla še zadnje človeške ostanke petih potnikov na krovu. Ti so umrli med junijsko tragično implozijo podmornice Titan, katere odprava bi si morala ogledati razbitine Titanika.

Razbitine in človeške ostanke je obalna straža predala v nadaljnjo analizo. Pri preiskavi o tem, kaj je privedlo do implozije, Združenim državam Amerike pomagajo tudi Kanada, Francija in Združeno kraljestvo, poroča CBS.

Implozija je bila usodna za veh pet potnikov na krovu. Med njimi je bil tudi izvršni direktor in ustanovitelj podjetja OceanGate, ki je odprave s podmornico Titan tudi organiziralo, Stockton Rush. Poleg njega so umrli še 58-letni britanski milijarder Hamish Harding, nekdanji potapljač francoske mornarice in raziskovalec Titanika Paul-Henry Nargeolet, pakistanski poslovnež Šahzada Davud in njegov sin Suleman.

Potope k razbitinam je podjetje OceanGate ponujalo od leta 2021. Udeleženci so z ladjo najprej prepotovali 595 kilometrov in se nato na območju nad razbitinami s podmornico Titan spustili pod morsko gladino. Za osemurni potop je OceanGate računal 228.237 evrov. Družba je sicer za junij 2024 načrtovala še dve potovanji do razbitin, a so po nesreči ustavili svojo dejavnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!