Za koga bi na hrvaških volitvah volila legendarna igralka Jane Fonda? (VIDEO)

Svet 15. Apr 202413:23 0 komentarjev
Jane Fonda
Foto: Možemohr/INSTAGRAM

Legendarna hollywoodska igralka Jane Fonda je pred parlamentarnimi volitvami na Hrvaškem, ki bodo v sredo, podporo izrazila stranki Možemo.

Stranka Možemo je pred parlamentarnimi volitvami na Hrvaškem na družbenem omrežju Instagram objavila posnetek legendarne hollywoodske igralke Jane Fonda, v katerem je izrazila podporo stranki.

Kot je dejala v posnetku, bi, če bi lahko, glasovala za Možemo, ker je stranka znana po tem, da se bori za pravice žensk, LGBTIQ skupnosti in za zaščito planeta. “Politiko vidijo kot skrb za ljudi in javne dobrine in tisto, od česar so odvisna naša življenja, zdrav planet,” je dejala in dodala, da stranka predstavlja znanje, pogum ter enakost in solidarnost.

“To je tisto, kar Hrvaška potrebuje,” je poudarila Fonda, ki je hrvaške državljane hkrati pozvala, naj glasujejo za Možemo.

Kot so za N1 pojasnili v stranki Možemo, je sporočilo posnela prava igralka in ne gre za posnetek, ustvarjen s pomočjo umetne inteligence. “Jane Fonda nas je podprla tudi pred štirimi leti,” so poudarili.

Kako je prišlo do sodelovanja? V stranki so za N1 odgovorili, da je igralka Fonda dolgoletna prijateljica njihove članice Rade Borić, ki je hollywoodsko zvezdnico prosila, naj posname video za družbena omrežja. “Jane in Rada se poznata še iz mirovnih, protivojnih in feminističnih gibanj v devetdesetih. Jane se je z veseljem odzvala, saj so javne politike, za katere se zavzema, podobne našim,” so v stranki dodali za N1.

View this post on Instagram

A post shared by Možemo! (@mozemohr)

Poleg ameriške igralke je stranko podprla tudi ameriška aktivistka in pisateljica Eve Ensler.

Hrvati v sredo na volišča

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je v sredini marca presenetil z odločitvijo, da tokratne parlamentarne volitve razpiše kar na delovni dan, torej v sredo, 17. aprila. Javnost je pričakovala, da bodo volitve potekale na eno od nedelj med 14. aprilom in 12. majem.

V skladu s tamkajšnjo zakonodajo bo na dan volitev dela prost dan.  Na Hrvaškem bodo letos poleg evropskih in parlamentarnih volitev tudi predsedniške volitve, ki bodo potekale proti koncu leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!