Zadel milijardni dobitek, zdaj pa ga toži lastna družina

Magazin 15. Maj 202421:02 6 komentarjev
Dolarji letijo po zraku
Foto: PROFIMEDIA

Američan, ki je zadel milijardni dobitek, se je znašel na sodišču. Toži ga lastna družina, ki "srečneža" obtožuje laganja. Svojcem naj bi obljubil, da bodo prejeli del dobitka, a na koncu obljube ni držal, zato so se odločili, da bodo pravico poiskali na sodišču.

Namesto slavja je Američan, ki je zadel 1,35 milijarde dolarjev (1,24 milijarde evrov), pristal na sodišču. Toži ga družina, saj naj bi jo prikrajšal za obljubljeni delež dobitka.

Moški, ki je 13. januarja lani v ameriški zvezni državi Maine vplačal dobitni loterijski listek in nato obogatel, je po poročanju Independenta že nekaj mesecev v pravnem sporu z nekdanjo partnerko, s katero ima hčer. Obtožil jo je namreč, da naj bi svojcem razkrila novo bogastvo pred hčerinim 18. rojstnim dnevom – ta bo leta 2032 – ter s tem kršila njun interni dogovor. A ženska trdi, da naj bi bil ravno on tisti, ki naj bi družini razkril milijardni dobitek.

Da je res lagal, je moški priznal šele po pričanju očeta, ki je navedbe sinove nekdanje partnerke potrdil. “Februarja ali marca lani me je obiskal sin in naju z ženo obvestil, da je na loteriji zadel veliko vsoto denarja,” izhaja iz najnovejšega niza sodnih dokumentov.

“Naredil sem napako in očetu povedal, da sem zadel na loteriji. Od njega pa nisem zahteval, da bi podpisala pogodbo o zaupnosti,” se je na to odzval “srečnež”, ki zdaj nekdanji partnerki očita, da želi javno razkriti njegovo identiteto. Ob tem naj bi ga celo lažno obtožila, da je skušal ugrabiti njuno hčer. To naj bi se zgodilo po tem, ko je ženska od njega zahtevala financiranje počitnic, kamor bi se odpravila z zdajšnjim partnerjem.

Čeprav je zgodba že dovolj zapletena, se je zdaj zapletla še bolj, poroča The Daily Beast. Za tožbo pa se je odločil tudi oče.

Pravi namreč, da od sina ni želel denarja, a mu je ta vedno znova “obljubljal”, da bo vsoto z njim delil. Med drugim naj bi mu obljubil obnovo hiše in garaže, za očeta naj bi ustanovil skrbniški sklad v višini enega milijona dolarjev (919 tisoč evrov) ter po potrebi kril zdravstvene stroške za očeta in mačeho.

Oče trdi še, da naj bi sin vztrajal, da naj od žene zahteva ločitev. “Zaradi tega sem se razjezil, nato pa me je sin označil za diktatorja,” je dejal in dodal, da od sina ni prejel niti centa oziroma ni izpolnil, kar je obljubil, zato je vložil tožbo proti sinu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje