Zaradi burje rdeči alarm v Dalmaciji: zaprta avtocesta, trajekti ne vozijo

Potovanja 15. Mar 202310:54 0 komentarjev
Burja v Zadru
Fotografija je simbolična. (PROFIMEDIA)

Iz sosednje Hrvaške znova poročajo o močni burji, najhuje je v Dalmaciji. Sunki vetra, ki lahko dosežejo hitrost do 150 kilometrov na uro, precej težav povzročajo v prometu. Kot poroča hrvaški N1, je veter pri Zadru zjutraj prevrnil tovornjak.

Na Hrvaškem težave v cestnem prometu povzroča močan veter, zaradi katerega so za vsa vozila zaprte nekatere ceste proti obali.

Državni hidrometeorološki zavod je zaradi sunkov burje izdal rdeče opozorilo za Dalmacijo, vetrovno vreme pa pričakujejo tudi v Zagrebu in Slavoniji.

Za vse skupine vozil so zaprti avtocesta proti morju med Svetim Rokom in Posedarjem, jadranska magistrala med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno ter most na Pag, so sporočili iz hrvaškega avtokluba (Hak).

Prekinjene so številne trajektne in katamaranske linije tako v Dalmaciji kot Istri.

V Dalmaciji bo po napovedih vremenoslovcev pihala močna burja s sunki vetra do 120 kilometrov na uro, na območju Velebita pa tudi do 150 kilometrov na uro.

Kot je na Twitterju za hrvaški N1 zapisala meteorologinja Teja Blažević, je že včeraj snežilo na planinskem vrhu Zavižan na Velebitu, danes zjutraj pa so snežinke začele padati tudi na vrhu Sljeme nad Zagrebom.

Iz Haka so opozorili še, da bodo vremenske razmere zelo nevarne za ljudi, predvsem za mornarje, obstaja pa tudi tveganje velike škode za obalno infrastrukturo.

Za Reko in Kvarner velja oranžno vremensko opozorilo, za Zagreb, Osijek, Knin in Gospić pa rumeno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!