Zaradi napada na hrvaško novinarko ovaden tudi Slovenec

Svet 03. Avg 202211:40 > 11:43 0 komentarjev
Maja Sever
Novinarka Maja Sever. (foto: Davorin Visnjic/PIXSELL)

Hrvaška policija je sporočila, da je zaradi napada na hrvaško novinarko, ki je želela preveriti, ali restavracija na otoku Tijat spoštuje odločbo pristojnega inšpektorata, ovadila hrvaškega in slovenskega državljana.

Zaradi groženj novinarki HRT Maji Sever in sodnici Sandri Artuković je šibensko-kninska policija vložila kazensko ovadbo zoper dva moška. Starejši, 56-letnik, je po navedbah policije slovenski državljan, poroča Index.hr.

Incident se je zgodil 1. avgusta na otoku Tijat, ko sta Sever in njena prijateljica Artuković preverjali navedbe medijev, da restavracija Spirito na majhnem otoku Tijat v bližini otoka Prvić še vedno obratuje, kljub temu da je državni inšpektorat zaradi pomanjkanja dovoljenj odredil njeno zaprtje. Prav tako so pristojni ugotovili, da sta plavajoča konstrukcija in del del kopališča zgrajena nezakonito, prisvajanje pomorskega prostora pa je ugotovilo tudi ministrstvo, pristojno za morje.

Ko je Sever s čolna fotografirala omenjeno restavracijo, jo je po navedbah prič napadel lastnik restavracije. Tudi Sever je povedala, da sta na njen čoln vstopila dva moška, ki sta ji grozila. Eden od njiju naj bi ji grozil, da bo vrgel njen telefon v morje in da jo bo prijavil policiji. Sever je povedala, da je nato poklicala policijo in prijavila napad. Policija je moškemu pojasnila, da gre za javno površino, kjer nima pravice prepovedati fotografiranja.

Policija je v postopku preiskave ugotovila, da sta osumljenca z drugim plovilom napadala plovilo, na katerem je bila novinarka, zato da bi jo onemogočila pri opravljanju njenega poklica. Pri tem sta ji iz rok iztrgala mobilni telefon, ki ji je bil pozneje sicer vrnjen, še poroča Index.

Zoper osumljenca je policija podala kazensko ovadbo in odredila pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!