Odstopila tajnica, ki naj bi prikrivala spolno nadlegovanje guvernerja

Svet 09. Avg 202112:13 > 13:14 0 komentarjev
New York
Patrick Dodson /REUTERS

Zaradi obtožb, da je newyorškemu guvernerju Andrewu Cuomu pomagala pri prikrivanju spolnega nadlegovanja, je odstopila guvernerjeva tesna sodelavka Melissa DeRosa.

Guverner ameriške zvezne države New York Andrew Cuomo, ki ga je več žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, še naprej zavrača pozive k odstopu s položaja. Medtem je odstopila njegova tajnica Melissa DeRosa, ki je osumljena, da je guvernerju Cuomu pomagala pri prikrivanju spolnega nadlegovanja in maščevanju eni od žrtev.

Pretekli teden objavljeno poročilo newyorških pravosodnih oblasti guvernerja zvezne države New York Cuoma obtožuje spolnega nadlegovanja 11 žensk. Žrtve so ga obtožile otipavanja, poljubljanja in podajanja neprimernih komentarjev. Cuomova Demokratska stranka, vključno s predsednikom ZDA Joejem Bidnom, je guvernerja pozvala k odstopu. Če bo še naprej vztrajal in odstopa ne bo ponudil, ga bodo verjetno odstavili newyorški poslanci.

Andrew Cuomo
Mary Altaffer/REUTERS

168-stransko poročilo tesno Cuomovo sodelavko Melisso DeRosa omenja 187-krat. “Zame osebno sta bili zadnji dve leti čustvena in mentalna preizkušnja. Za vedno bom hvaležna za priložnost, da za državo delam s tako talentiranimi sodelavci,” je sporočila ob odstopu.

Ena od žensk, ki guvernerja New Yorka obtožujejo spolnega nadlegovanja, Brittany Commisso, je zoper guvernerja vložila kazensko ovadbo v okrožju Albany. Cuomova odvetnica Rita Galvin je v petek komentirala, da so dokazi o nadlegovanju, ki jih ima Brittany Commisso, lažno ustvarjeni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!