Zaradi okužb ladji za križarjenje prepovedali pristanek na dveh karibskih otokih

Svet 27. Dec 202108:03 > 08:34 0 komentarjev
Carnival Freedom
PROFIMEDIA

Okužbe s koronavirusom so na poti po Karibih povzročile nemalo preglavic tudi ladji za križarjenje Carnival Freedom. Zaradi prisotnosti covida-19 so ji prepovedali pristanek na dveh karibskih otokih, potnikov pa menda o širjenju bolezni niso ustrezno oziroma pravočasno obvestili. Ladja je sicer včeraj skladno z načrti zaključila svojo pot.

Potem ko so nekaj dni pred božičem okužbo s koronavirusom potrdili na največji ladji za križarjenje na svetu, Symphony of The Seas, ki je potovala po Karibih, je izbruh covida-19 zaznamoval tudi križarjenje ladje Carnival Freedom. Ladji, ki je 18. decembra svojo pot začela v Miamiju, so zaradi potrjenih okužb preprečili dva načrtovana pristanka na karibskih otokih.

Ladja Carnival Freedom bi morala v sredo pristati na otoku Bonaire, v četrtek pa na Arubi. Ker so na teh dveh otokih potniški ladji zaradi okužb na krovu prepovedali pristati, je v petek pristala v Dominikanski republiki, v nedeljo pa se je, kot predvideno, vrnila v Miami. Pred tem je prav tako z zamikom pripotovala v Curacao, potnikov pa o razlogu za zamudo menda niso obvestili.

Kritike na račun neustreznega komuniciranja

Ena od potnic, Ashley Peterson, je za to, da je ladja na Curacao zamujala zaradi izbruha covida-19, izvedela šele od lokalnega vodnika potapljanja, nato pa iz medijev, navaja Miami Herald. Ker so se okužbe na ladji širile med zaposlenimi, so na predlog pristojnega epidemiologa otoka Curacao izkrcanje tam dovolili le potnikom, medtem ko je posadka ostala na krovu. Da so na ladji okuženi, so potniki menda uradno izvedeli šele po postanku na otoku.

Carnival Freedom
PROFIMEDIA

V podjetju Carnival, ki upravlja ladje za križarjenje, sicer zahtevajo, da so potniki polno cepljeni proti covidu-19. Prav tako so se potniki pred vkrcanjem na ladjo Carnival Freedom testirali. Kot so sporočili s podjetja, so po potrditvi okužb sledili protokolu in izolirali “manjše število” ljudi, ki so bili pozitivni na testu. Koliko od nekaj več kot 3.600 ljudi na krovu se je okužilo, po navedbah Miami Heralda ni znano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!