Zaradi pljučnice med otroki bolnišnica na Kitajskem poka po šivih (VIDEO)

N1 video 27. Nov 202309:16 4 komentarji

Zaradi povečanega števila bolezni dihal pri otrocih je pekinška pediatrična bolnišnica prejšnji konec tedna pokala po šivih.

Kot smo poročali, se na Kitajskem spopadajo s povečanim številom bolezni dihal in prijavljenih skupkov pljučnice pri otrocih. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je prejšnji teden Kitajsko prosila za več informacij o “skupkih nediagnosticirane pljučnice”, ki naj bi se širila med otroki na severu azijske države. Po navedbah WHO so namreč tam v primerjavi z istim obdobjem v prejšnjih treh letih od sredine oktobra opazili povečanje števila primerov gripi podobnih bolezni.

V četrtek so iz organizacije Združenih narodov (ZN) nato sporočili, da jim je Peking odgovoril, da pri skupkih niso odkrili novih patogenov in da gre za posledico več že znanih patogenov, med njimi respiratorni sincicijski virus in influenco. Kitajska nacionalna zdravstvena komisija je sicer že prejšnji teden sporočila, da je porast bolezni dihal posledica odprave protikoronskih ukrepov ter kroženja znanih patogenov gripe in pogostih bakterijskih okužb, ki prizadenejo otroke, vključno z bakterijo Mycoplasma pneumoniae.

Pekinška pediatrična bolnišnica je zaradi porasta bolezni dihal pri otrocih prejšnji konec tedna pokala po šivih. Število primerov obolelih otrok je zlasti veliko na severnih območjih, kot sta Peking in provinca Liaoning, kjer bolnišnice opozarjajo na dolge čakalne vrste. Kitajsko ministrstvo za zdravje je v nedeljo pozvalo lokalne oblasti, naj povečajo število ambulant za zdravljenje vročine, poroča Reuters.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje