Zaradi propalestinskih izjav agencija odslovila Susan Sarandon

Svet 22. Nov 202314:37 8 komentarjev
Susan Sarandon
Foto: PROFIMEDIA

Globalna agencija za talente United Talent Agency (UTA), ki ima sedežev na Beverly Hillsu, je zaradi propalestinskih izjav, povezanih z aktualnim dogajanjem na Bližnjem vzhodu po oktobrskem napadu palestinske islamske skupine Hamas na Izrael, odslovila svetovno znano ameriško igralko Susan Sarandon.

Susan Sarandon se je že v začetku meseca znašla pod plazom kritik zaradi izjav na propalestinskem shodu v New Yorku. Igralka, ki je zaigral v filmih, kot sta Thelma & Louise in Zadnji sprehod, je po poročanju ameriškega New York Posta pozvala k prekinitvi spopadov.

“V tem času je veliko ljudi, ki se bojijo, da so Judje, in sedaj spoznavajo, kakšen je občutek biti musliman v tej državi,” je Sarandon med drugim povedala shodu.

V začetku meseca pa je za New York Times povedala, da se je zgodila “grozna stvar, ko so antisemitizem zamenjali z govorjenjem proti Izraelu”. “Sem proti antisemitizmu. Sem proti islamofobiji,” pravi igralka.

Susan Sarandon
Foto: PROFIMEDIA

Pri agenciji UTA so za The Los Angeles Times potrdili, da igralka ni več njihova klientka.

Sarandon ni osamljen primer

Agencija se je odločila, da odslovi Sarandon v obdobju, ko se zabavna industrija v ZDA spopada z vprašanjem, kako se odzvati na dogajanje na Bližnjem vzhodu. Sarandon ni osamljen primer.

Igralko Melisso Barrera so tako odslovili iz prihajajoče franšizne grozljivke Krik VII, potem ko je na družbenih omrežjih delila propalestinske objave, za katere so nekateri menili, da je z njimi prestopila na stran antisemitizma.

Igralka je na enem od družbenih omrežij objavila, da “Gazo trenutno obravnavajo kot koncentracijsko taborišče. Vse stisnjeni v kot, brez izhoda, brez elektrike in vode (…) Ljudje se iz zgodovine niso naučili ničesar. In tako kot v preteklosti, ljudje tudi zdaj vse to nemo opazujejo. To je genocid in etnično čiščenje,” je objavila Barrera.

Melissa Barrera
Foto: PROFIMEDIA

Pri agenciji Creative Artists Agency pa je z mesta v upravnem odboru in sovodje oddelka za film odstopila ugledna agentka Maha Dakhil, ko so jo kritizirali zaradi objave na družbenem omrežju, v katerem je Izrael obtožila genocida. Kasneje je svojo objavo izbrisala in se opravičila. Kljub temu je z oskarjem nagrajeni scenarist Aaron Sorkin zapustil agencijo in odšel h konkurenčni agenciji WME.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje