Zaradi razglednice, ki jo je prejel od bivše, je želela umoriti moža

Svet 10. Feb 202408:07 1 komentar
Bertha Yalter
Bertha Yalter (Foto: Zajem zaslona/FACEBOOK)

Razglednica nekdanje simpatije moža je razbesnela ženo, s katero je poročen že več kot 50 let. Policija trdi, da ga je hotela umoriti.

71-letna ženska s Floride je obtožena, da je napadla in v navalu besa skušala ubiti moža, s katerim je poročena že 52 let. Povod naj bi bila razglednica, ki jo je mož prejel od ženske, s katero je bil v razmerju pred šestimi desetletji, še pred poroko s trenutno ženo, poročajo ameriški mediji.

Bertha Yalter je skušala moža zadušiti z blazino, trdi policija, ki je prispela na kraj dogodka, potem ko jo je poklical mož, ki je bil tarča napada. V policijskem poročilu o aretaciji je navedeno, da so moškega našli v izjemno krhkem stanju z odprtimi ranami po rokah in v predelu trebuha ter sledmi ugrizov. Del napada mu je uspelo tudi posneti s telefonom in posnetek si je policija ogledala na kraju dogodka.

Na sodišču pa se je vnela razprava, ali je v resnici šlo za poskus umora ali zgolj za nasilje v družini. Tožilstvo vztraja pri obtožbi, ženina obramba pa to zanika. “Priznala je, da je nanj urinirala,” je po poročanju medijev dejal državni tožilec. “Če torej pogledamo vse okoliščine, se zdi, da je šlo za več kot le za nasilje v družini.”

Je pa obtožbo o poskusu umora kasneje kot absurdno označil mož Berte Yalter, vsaj po besedah ženine odvetnice. Mož, ki ga mediji opisujejo kot M. Y., trenutno okreva po napadu, sodišče je za Bertho odredilo pripor, pa tudi prepoved približevanja možu. Policija je posnetek, ki ga je pridobila, že izročila sodišču kot dokaz, ki bo pomagal sodišču odločiti, za katero kaznivo dejanje je šlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje