Zaradi vročega kroketa iz McDonald’sa visoka odškodnina ameriški družini

Svet 21. Jul 202315:47 0 komentarjev
McNugget
PROFIMEDIA

Družina s Floride je verigo restavracij s hitro prehrano McDonald's tožila zaradi opeklin, ki jih je leta 2019 utrpela takrat štiriletna članica družine, potem ko ji je v naročje padel prevroč piščančji kroket oziroma t. i. McNugget.

Porota sodišča je družini prisodila 800.000 dolarjev (slabih 719.000 evrov, op. a.) odškodnine, saj na embalaži kroketov ni bilo opozorilnih oznak. Družina je sicer zahtevala 15 milijonov dolarjev odškodnine, potem ko se je Olivia Caraballo v McDonald’su v Tamaracu pri Miamiju opekla s piščančjim kroketom iz Happy Meala, ki ji je padel v naročje.

“Vedno, ko gre za poškodovanega otroka, želite v njegovem imenu več,” je dejal odvetnik družine John Fischer, a dodal, da razsodbo porote spoštujejo.

V tožbi sta Oliviina starša trdila, da je njuna hčerka utrpela opekline druge stopnje in da je njeno stegno ostalo “iznakaženo in zabrazgotinjeno”. Korporacija McDonald’s in lastnik franšize, podjetje Upchurch Foods, Inc., sta krivdo zanikala in se branila, da je šlo za “nesrečen slučaj”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!