ZDA zajelo snežno neurje. Po skoraj dveh letih sneg tudi v New Yorku (VIDEO)

Svet 19. Jan 202419:11 0 komentarjev

Severovzhodni del ZDA je zajelo snežno neurje, ki naj bi se nocoj končalo. Večji del ZDA je sicer tudi v primežu nizkih temperatur. V Philadelphiji v Pensilvaniji so zaradi zimskih razmer razglasili izredne razmere, V New Yorku pa je snežilo prvič po 700 dneh.

Severovzhodni del ZDA je danes zajelo novo snežno neurje. Po napovedih se bo nocoj končalo, nato pa bodo v regiji spet zavladale nizke temperature, ki se sicer še naprej zadržujejo po večjem delu ZDA, poroča ameriška televizija ABC, ki se sklicuje na podatke Nacionalne vremenske službe.

V Philadelphiji v Pensilvaniji so danes razglasili izredne razmere in zaprli šole, podobno tudi v Pittsburghu in Baltimoru v Marylandu. Za več kot 100 milijonov Američanov velja opozorilo pred nizkimi temperaturami in sneženjem.

Sneženje je davi po krajevnem času zajelo območje od države Indiane na srednjem zahodu ZDA vse do Delawara na vzhodni obali, razmere na cestah pa so nevarne med drugim v Cincinnatiju v Ohiu, Pittsburghu, prestolnici Washington, Baltimoru in Philadelphiji.

V zadnjih 48 urah so o najmočnejšem sneženju poročali iz mesta Copenhagen v ameriški zvezni državi New York, kjer so namerili 50 centimetrov debelo snežno odejo.

sneg v New Yorku
V New Yorku je po skoraj dveh letih znova snežilo (Foto: Shannon Stapleton/REUTERS)

V New yorku prvi sneg po 700 dneh

V mestu New York, kjer je pred dnevi zapadel prvi sneg po 700 dneh, se danes obeta do pet centimetrov snega. V Nashvillu v državi Tennessee so zaradi snega, ki je pobelil ceste, šole zaprte že ves teden.

Sneženje se bo po napovedih vremenoslovcev končalo nocoj, v večjem delu severovzhoda pa bodo ostale zelo nizke temperature. Medtem bo danes srednji zahod ob meji s Kanado zajel nov val arktičnega zraka, ki bo vztrajal do konca tedna.

Po napovedih naj bi se do konca tedna v Chicagu v zvezni državi Illinois ohladilo na minus 19 stopinj Celzija, v Kansas Cityju v državi Missouri prav tako, v Nashvillu na minus 13 in v mestu New York na minus šest stopinj. Živo srebro naj bi se pod ledišče spustilo tudi v mestih daleč na jugu ZDA, kot so New Orleans, Jacksonville na Floridi in Corpus Christi v Teksasu.

Obala ob Atlantskem oceanu v New Yorku
Obala ob Atlantskem oceanu v New Yorku (Foto: Shannon Stapleton/REUTERS)

Ta konec tedna se bo s Tihega oceana proti kopnemu pomikala še ena nevihta, ki bo v osrednjo in severno Kalifornijo prinesla možnost močnega dežja. Od San Francisca do meje z Oregonom bo po ocenah padlo do sto milimetrov padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!